Június 24. hétfő, Iván
A wojtylások ünnepe

A wojtylások ünnepe

2012. december 24. 13:11 | Adományok Wojtyla Ház

December 24-én a város főterén sátor állítással és fenyőfa díszítéssel kezdődött a wojtylás karácsonyi ünnep. Azután meleg teával és forró virsliből álló reggelivel várták a ház rászorulóit az Egressy utcai Wojtyla Házban. Tíz órakor az SOS Gyermekfalu apróságai a Wojtyla Házban adták elő karácsonyi ünnepi műsorukat, majd a rászorulók a támogatók jóvoltából élelmiszerekből álló ajándékcsomagot vihettek haza. Tizenkét órakor a Wojtyla Ház Kecskemét főterén várta terített asztallal a rászorulókat. A Katona József Gimnázium színjátszóinak karácsonyi műsora meghitt karácsonyi hangulatot varázsolt a sátorba.

Részletek
Az SOS gyermekfalu apróságai karácsonyi műsort mutatott be a Wojtyla Családnak

Az SOS gyermekfalu apróságai karácsonyi műsort mutatott be a Wojtyla Családnak

2012. december 24. 11:07 | Adományok Wojtyla Ház

A kecskeméti SOS gyerekfalu apróságai karácsonyi műsorral készültek december 24-én délelőtt a Wojtyla családnak. Novemberben Barabás Éva az RTL Klub műsorvezetője, a gyermekfalvak nagykövete eljött közénk, akit Kézi Zoltánné, a kecskeméti SOS Gyermekfalu igazgatónője is elkísérte. Akkor az igazgató asszony felajánlotta, hogy karácsonykor egy kis műsorral kedveskednek a gyerekek a Wojtyla Ház gondozottjainak. A színvonalas, aranyos énekes, verses előadás után Farkasné Pásztor Jolán felajánlotta, hogy a központ gondozottjai a jövőben szívesen segítenek, ha kerítést kell festeni, vagy ha kertészkedni kell.

Részletek
Bezárt az Élő Betlehem Kecskemét főterén

Bezárt az Élő Betlehem Kecskemét főterén

2012. december 22. 10:23 | Adományok Wojtyla Ház

A Szent család életét mutatta be a Szenteste Alapítvány, a Porta Egyesület és a Wojtyla Barátság Központ december 19 és 21 között. A Barátok temploma melletti Rom kert 3 napon át adott otthont az Élő Betlehemnek, ahol látható volt a kis Jézus, Mária, József, a királyok, a pásztorok, illetve az őket vigyázó szamarak, bárányok, kecskék, nyulak és a – nagysikert aratott - bagoly. Szerda délután a Hosszú utcai Óvoda, a Béke Általános Iskola és a Magyar Ilona Általános Iskola diákjainak, óvodásainak műsorával nyitotta meg kapuit a betlehem. Csütörtökön a Piarista Általános Iskola és Gimnázium kiskórusának műsora volt látható, pénteken pedig a Kodály Zoltán Vegyeskar előadása zárta a rendezvénysorozatot. Voltak, akk Szegedről érkezett csak azért, hogy megnézhessék a Betlehemet, egy frissen házasodott pár pedig itt készítette esküvői fotóit.

Részletek
Megnyitotta kapuit az Élő Betlehem Kecskemét főterén

Megnyitotta kapuit az Élő Betlehem Kecskemét főterén

2012. december 19. 13:51 | Wojtyla Ház

A Szenteste Alapítvány, a Porta Egyesület és a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ aktivistái december 19-én szerdán ismét felállították az Élő Betlehem díszleteit Kecskemét főterén, a Rom kertben. A betlehemi jászlat ezúttal is kecskék, juhok, szamarak és egy bagoly őrzik péntek estig, melyet a gyermekek előadásai színesítenek. Szerda délután a Hosszú utcai Óvoda, a Béke Általános Iskola és a Magyar Ilona Általános Iskola diákjainak, óvodásainak műsorával nyílt meg. Ünnepi köszöntőt dr. Jeney Gábor Kecskeméti főplébánia plébánosa mondott. A jászolban az állatok mától péntekig lesznek láthatóak délelőtt 9 és 17.30 óra között. A gyerekeket forró teával, süteménnyel - a Fornetti Kft. segítségével -, a felnőtteket forralt borral – a Huszárbor Kft. tulajdonosa, Huszár István jóvoltából – kínálják.

Részletek
Bibliaóra Kalocsán az egyházmegye főpásztorával HIT ÉVE: 2012 december 13.

Bibliaóra Kalocsán az egyházmegye főpásztorával HIT ÉVE: 2012 december 13.

2012. december 13. 20:31 | Dr. Bábel Balázs

A Biblia üzenete, titkai, a nagy világvallások - sok ehhez hasonló téma kerül napirendre hétről hétre Kalocsán, a Katona István Házban csütörtökönként megrendezett tartalmas találkozásokon. Hallgassák meg a legutóbbi összejövetelen rögzített hanganyagot. Az előadó: dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke.

Részletek