Július 31. szombat, Oszkár | EUR: 357; USD: 300; CHF: 331
Gomba kiállítás a Porta Díszteremben

Gomba kiállítás a Porta Díszteremben

2014. május 21. 15:25 | Wojtyla Ház

A Porta Egyesület díszterme ismét egy csodás kiállításnak adott helyet május 20-án délután. Rokolya Imre természet fotósnak gyerekkora egyik legszebb emlékei kötődnek, amikor édesapjával az erdőket járták és gyűjtötték a gombát. A délutáni megnyitón is Dél-Alföld gombáit mutatták be az érdeklődő közönségnek. A kiállítást Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park Ökoturisztikai és Környezeti nevelési osztályvezetője nyitotta meg. Elmondása szerint, amikor meglátták, hogy kiállítónk az első fotóit selyemkesztyűben rakta fel, kollégái is beszereztek selyemkesztyűket. A tárlaton 37 különböző, az élet minden területén jelentkező gombafajtákat mutat be a fotóművész.

Részletek
Kossuth-díjas zeneszerző házunkban

Kossuth-díjas zeneszerző házunkban

2014. május 5. 15:01

Péntek délelőtt egy Kossuth-díjas zeneszerző Dubrovay László és felesége Ménes Aranka a Bartók Rádió főszerkesztője látogattak el a Wojtyla Házba. A zeneszerzőt és feleségét jó barátjuk és egyben a központ nagylelkű támogatója Molnár Ferenc invitálta közénk. A látogatókat Nagypál Sándor alpolgármester is köszöntötte és fogadta. Ebéd előtti beszélgetésen meg tudtuk a találkozás történetét.

Részletek
Szentté avatták névadónkat

Szentté avatták névadónkat

2014. április 28. 10:04 | Wojtyla Ház

Április 27-én 10 órakor Ferenc pápa Rómában, a Vatikán szívében, a Szent Péter téren avatta szentté XXIII. János pápát és II. János Pál pápát, a kecskeméti Wojtyla Ház névadóját. E dicsőséges alkalomból a Wojtyla Barátság Központ is szentté avatási ünnepséget tartott vasárnap délelőtt. A harangszót követően a Kecskeméti Nemzetőrség a Wojtyla Ház zászlójával tisztelegtek a nagy pápa kecskeméti szobránál. Az ünneplő közönséget Mons. Menyhárt Sándor pápai káplán, plébános, Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester, és Farkas P. József alapító köszöntötte. A beszédek Karol Wojtyla iránti tiszteletről, nagyságáról és a világi tetteiről szóltak. Az ünnepségen közreműködött a Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus, Jámbor Zsolt karvezető vezényletével, illetve Gulyás Krisztián, aki II. János Pál pápa intelmeiből olvasott fel részleteket. A közös koszorúzást követően az ünneplő közösség átsétált a Barátok templomába, ahol szentté avatási, megemlékező szentmisét tartott Bárkányi Ernő.

Részletek
Teremtett világ.... kiállítás megnyitó

Teremtett világ.... kiállítás megnyitó

2014. április 16. 15:00 | Wojtyla Ház

A „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című DAOP-5,1,2/C-09-2f-2012-0001 azonosítójú városrehabilitációs projekt keretében a Porta Közhasznú Egyesület 2.032.000 forint támogatással miniprojektet valósít meg. Ennek keretein belül februárban meghirdettük a helyi iskolák diákjainak a „Teremtett világ” című rajzpályázatot. A feladat az volt, hogy a diákok rajzolják le, jelenítsék meg azokat a pillanatokat, amelyek környezetünkkel kapcsolatosak: „ami tetszik, vagy épp nem tetszik”. Sok-sok remekmű érkezett be. A legjobbak április 15-én, a rajzokból készült kiállítás megnyitóján jutalomban is részesültek. A díjazottakat Mák Kornél alpolgármester köszöntötte és adta át a jutalmakat.

Részletek