Május 28. kedd, Csanád, Emil
Kábelfektetés

Kábelfektetés

2006. július 19. 11:25

A kecskeméti belváros védelme érdekében, a közelmúltban megfigyelő-kamerarendszer létesült. Az elhelyezett kamerák pásztázzák és ellenőrzik a város rendjét, rögzítik az eseményeket. Most a Tourist Police-Porta főtéri bázisán települt újabb információs rendszer, mely további lehetőséget biztosít a nyári turistaforgalom magasabb színvonalú ellátására. Jelenleg az optikai kábel fektetése és a bázis kiépítése folyik, amelynek beüzemelése a napokban várható.

Részletek
Árvízveszély a Műkertvárosban

Árvízveszély a Műkertvárosban

2006. július 19. 10:21

Bár az elmúlt hetekben száraz, forró napokat éltük át, Kecskeméten a műkertvárosi Segesvári utca alsó felének lakói már most félelemmel telve gondolnak arra, hogy ismét jönnek majd esősebb idők is. Mintegy tizenöt család visszatérő problémája itt ugyanis, hogy egy-egy közepesen csapadékos napon úszni lehetne a pincéikben, nem is beszélve a kiadósabb zuhék utáni áldatlan állapotokról.

Részletek
Két keréken a Barátok

Két keréken a Barátok

2006. július 17. 15:47

A Barátok temploma hittanosai számára immár negyedik alkalommal szervezett kerékpáros tábort Fekete Gábor hittanár. A napokban véget ért 700 km-es túra 2006. június 30-án vette kezdetét. Az együtt táborozó 8 fő közül öt Rajkán csatlakozott a már 28-án nyeregbe szállt három társukhoz - utóbbiak kb.1000 km biciklizésre vállalkoztak.

Részletek
ADJ VÉRT és ments életet! - Képek

ADJ VÉRT és ments életet! - Képek

2006. július 13. 11:55

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács- Kiskun megyei szolgálata ismét véradást szervezett a csütörtökön délelőtt a kecskeméti Ifjúsági otthon tükörtermében. Az "ADJ VÉRT és ments meg 3 életet" címszó alatt megrendezett esemény délután 1-ig várja véradóit. A PORTA Egyesület is képviseltette magát ezen a jeles eseményen Ferentzi Attila és Farkas Ágnes személyében. Már a korai órákban szép számmal jelentek meg jóérzésű honfitársaink. Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai kellemes légkört teremtenek kedvességükkel, így a véradásból származó apró kellemetlenségek észrevétlenné válnak.

Részletek
A Porta Egyesület csiperós vendégei

A Porta Egyesület csiperós vendégei

2006. július 13. 09:38

A kecskeméti Porta és az Európa Jövője Egyesület évek óta kiváló kapcsolatokat ápol. A gyerekfesztivál szervezőjének munkáját úgy is segítette ez alkalommal a Porta Egyesület, hogy egyebek mellett rendelkezésére bocsátotta a fesztivál idejére a szolgálati autóját. A portások, összefogva a Szent Ferenc Kistestvéreinek Társaságával, közösen fogadták a Csiperó Fesztiválra érkező erdélyi és újvidéki gyerekeket. Támogatta étkezésüket, hozzájárult az utazási költségekhez, és vendégül látta a fiatalokat.

Részletek
Finisbe ért a ménteleki templom felújítása

Finisbe ért a ménteleki templom felújítása

2006. július 11. 15:10

Örömteli alkalomból tartottak sajtótájékoztatót kedden délelőtt a ménteleki katolikus templom kertjében, ekkor jelentették be ugyanis, hogy befejezéséhez érhet az idén 75 éves templom két éve kezdődött felújítása. Szlanka József atya, a ménteleki közösség korábbi lelki vezetője – aki dr. Bábel Balázs érsek idős korára és betegségére való tekintettel felmentett a szolgálat alól - a Porta Egyesülettől kért segítséget, egy ideje ugyanis szüneteltek a munkálatok. Ebben közrejátszott az is, hogy míg korábban Hetényegyházához, úgy most már a ladánybenei egyházközséghez tartozik a ménteleki közösség.

Részletek
Csiperó-Porta összefogás

Csiperó-Porta összefogás

2006. július 5. 13:27

Az Európa Jövője Egyesület számos civil szervezettel ápol kitűnő kapcsolatot, igazi szervező ereje az együttmunkálkodásnak.Ennek jó példája, hogy a Porta Egyesület a Szent Ferenc Kistestvéreinek Társaságával közösen fogad a fesztiválra érkező erdélyi gyerekeket. Emellett a Porta a fesztivál idejére az egyesület rendelkezésére bocsájtotta azt a szolgálati autót, amelyet Hovány Mártontól kapott.

Részletek
Széchenyi sétány szépülése

Széchenyi sétány szépülése

2006. június 27. 16:32

A közelmúltban észrevételeztük a Széchenyi sétány elhanyagolt állapotát, környezetének lepusztultságát. Örömmel láttuk a napokban szorgos városi kertészeti dolgozók vették birtokukba a területet. A zöldövezet megszépülése, virágosítása után reméljük sorra kerül a köztéri padok, graffitis házfalak rendbetétele is.

Részletek
A Porta sátor programja (06.26.-06.30.)

A Porta sátor programja (06.26.-06.30.)

2006. június 27. 11:47

Porta Egyesület társszervezőkkel összefogva, immár negyedik alkalommal rendezi meg június 29-én az Életrehívunk! Kábítószer-ellenes Fesztivált a Drogellenes Világnaphoz kapcsolódóan. A fesztivál mellett hétfőtől péntekig 10 órától mindenkit szeretettel várnak a Nagyteplom mögötti Porta sátorban a drogprevenció jegyében megtartott színes programokra és tájékoztatásra. A keddi napon a Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársai várják az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseiket.

Részletek
Szorít a határidő

Szorít a határidő

2006. június 27. 10:35

Egyre közelebb kerülünk június 30-i időponthoz ami után a hivatalos szervek bírságot szabnak ki minden olyan földtulajdonosra ki a földjét gondozatlanul parlagfüvesen hagyja. A Bács-Kiskun Megyei Közigazgatási Hivatal koordinációs értekezletet hívott összea munkák összehangolására melyre hivatalosak voltak a Földhivatal ,a Növény és Talajvédelmi szolgálat, a Munkaügyi hivatal KÖZÚT, KÖTVIZIG hivatalok mellet a civilszervezetek valamint a sajtó képviselői.

Részletek