Június 17. hétfő, Alida, Laura
Ajándék a volt betegeknek

Ajándék a volt betegeknek

2006. december 20. 09:36

Több éves hagyomány a kecskeméti megyei kórházban, hogy az ott ápoltak betegelégedettségi tesztet tölthetnek ki. Az idén hatezren éltek a lehetőséggel, és formáltak véleményt az intézményben töltött napokról, hetekről. A szokásoknak megfelelően, közülük ezúttal is három személy nevét sorsolták ki. A szerencséseknek hétfőn délelőtt, a karácsonyi készülődés jegyében adott át értékes ajándékokat dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója, aki elmondta, hogy a teszteteket természetesen mindig feldolgozzák, és azokból sok hasznos információhoz is jutnak.

Részletek
Ajándék játszóház

Ajándék játszóház

2006. december 20. 09:31

Csillagszóró címmel egész napos karácsonyi játszóházat rendezett kedden a Kecskeméti Ifjúsági Otthon azoknak az iskolás és óvodás csoportoknak, amelyek az év folyamán rendszeresen látogatták az intézmény foglalkozásait, előadásait. A majdnem 60 közösség mintegy 1200 gyermeke többek között gyöngyfűzésben, mézeskalács díszítésben, gyapjúbárány készítésben vehetett részt, de láthatott bűvész műsort, és megcsodálhatta a Vándorbot Báboskör regölését is.

Részletek
Jótékony sakkverseny

Jótékony sakkverseny

2006. december 18. 14:29

A kecskeméti Porta Egyesület jótékonysági sakkversenyt rendezett az elmúlt vasárnap, Kossuth téri dísztermében. A nemes vetélkedő fő célja egyértelműen az volt, hogy a nevezési díjakból és más adományokból befolyt összeggel a súlyos betegségéből felépült Sugár Györgyöt, a városi szabadidősport vezéregyéniségének további gyógyulását támogassák a közelgő karácsony előtt.

Részletek
A Tanár Úrra emlékeztek

A Tanár Úrra emlékeztek

2006. december 18. 10:38

Pénteken Kecskemét legtöbb általános és középiskolájában felcsendült Kodály valamelyik darabja és egy-egy népdal, így emlékeztek meg a diákok, a pedagógusok a Tanár Úr, Kodály Zoltán születésének 124. évfordulójáról. A Kodály Örökség Munkacsoport nevében Heltai Nándor közíró ötlete volt ez a fajta megemlékezés, amelyet hagyomány teremtő szándékkal kezdeményezett. A hét végén a városban még számtalan rendezvénnyel tisztelegnek majd Kodály előtt.

Részletek
Adventi szeretetlakoma a KTV-vel

Adventi szeretetlakoma a KTV-vel

2006. december 18. 10:11

December eleje óta immár harmadik alkalommal rendezett adventi szeretetlakomát vasárnap Kecskemét főterén a Porta Egyesület. A program házigazdája ezúttal a Kecskeméti Televízió volt, melynek legtöbb munkatársa személyesen is részt vett a Csalánosi Csárda csapata által készített finom bográcsgulyás kiosztásában. Az ebéd előtt Bukovinszky Zsolt, a KTV főszerkesztője köszöntötte a megjelenteket, közük többek között...

Részletek
Gyűlnek a Szent Erzsébet kosarak

Gyűlnek a Szent Erzsébet kosarak

2006. december 13. 15:34

a csodához kevés az Isten, kevés egy Szent, Mi is kellünk hozzá, egyszerű, botladozó emberek. Az elmúlt év sikere után idén is elkészültek a Szenteste Alapítvány Erzsébet-kosárkái, amelyek az aktivisták révén jutottak el a város közismert személyiségeihez, vállalkozóihoz.

Részletek
Kecskemét képeken, a Porta dísztermében

Kecskemét képeken, a Porta dísztermében

2006. december 6. 19:23

A Porta Egyesület szervezésében nyílt kiállítás Walter Gábor festőművész alkotásaiból szerdán délután a civil szervezet Barátok temploma udvarán lévő dísztermében. Az adventi rendezvénysorozathoz kapcsolódó tárlaton a művész elmúlt hónapokban született festményeit tekinthetik meg a látogatók. Valamennyi kiállított kép Kecskemét egy-egy részletét tárja a nézők elé, Walter Gábor egyfajta vallomásaként szeretett városáról. Dr. Zombor Gábor polgármester megnyitó beszédében kihangsúlyozta...

Részletek
Ez ám a pirosalma-mogyoró!

Ez ám a pirosalma-mogyoró!

2006. december 6. 14:06

A Gong-radió Mikulása, mára egyfajta "nyári-mikulássá" vált, hiszen a tavalyi főtéri party-t ölelő jeges szél helyett az idén laza, inkább kellemes őszi idő fogadta a templomtoronyból érkező Mikulást, és azt a mikulási-ünnepségeken még soha nem látott tömeget, aki Mikulás-várásra érkezett a kecskeméti főtérre.

Részletek
Sugár György Barátság Kupa

Sugár György Barátság Kupa

2006. december 6. 11:16

Továbbra is nagyon sokan érdeklődnek honlapunk, illetve a Kecskeméti Lapok szerkesztőségénél városunk köztiszteletben álló "szabadidősport-felelőse", Sugár György egészségi állapota iránt. Mint arról már korábban beszámoltunk a gyalogos, kerékpáros és autóbuszos túrák szervezésének specialistája, a sakk szerelmese, a főtéri sakkasztalok megálmodója és felállításuk szorgalmazója, a nyári sakkversenyek fáradhatatlan rendezője a közelmúltban komoly epeműtéten esett át.

Részletek
Kakaóparti a Porta Egyesülettel

Kakaóparti a Porta Egyesülettel

2006. december 5. 16:15

Idén is forró kakaóval és finom péksüteményekkel lepte meg a kecskemétieket a Porta Egyesület Mikulás alkalmából kedden délután. Több százan vendégeskedtek az egyesület asztalainál a város főterén, ahol aktivisták kínálták finomságokkal a gyerekeket és a felnőtteket. A nagysikerű rendezvényt az Alföldi Garabonciás Kft., a Fornetti Kft., a Holló Lakodalmas és Vendégház, valamint a Muffin Corner Kft. támogatta.

Részletek