Május 19. vasárnap, Ivó, Milán
Állatokat áldottak meg Kecskemét főterén - Képgaléria

Állatokat áldottak meg Kecskemét főterén - Képgaléria

2007. január 18. 09:14

Január 17-én újabb csodálatos példáját láthattuk annak, hogy Kecskemét polgárainak többségéhez mennyire közel áll a keresztény eszmeiség, a katolikus értékrend. Hiszen mi más magyarázhatná, hogy a Porta Egyesület egyetlen hívó szavára emberek - felnőttek és gyerekek - százai gyűltek össze a Barátok temploma melletti romkertben, és több tucatnyian hozták magukkal a legkülönbözőbb háziállataikat, hogy felidézzenek egy ősrégi hagyományt, Remete Szent Antalnak, az állatok védőszentjének ünnepét.

Részletek
Lakossági fórum a Gyenes tér rekonstrukciójáról

Lakossági fórum a Gyenes tér rekonstrukciójáról

2007. január 18. 09:12

A Gyenes Mihály tér fáinak sorsa volt a fő témája annak a lakossági fórumnak, amelyet szerda délutánra hívott össze Szemereyné Pataki Klaudia, a 4. számú választó kerület önkormányzati képviselője. A rendezvény elsődleges célja az volt, hogy kikérje az ott élők véleményét a park tervezett rekonstrukciójával kapcsolatban. Mint ismeretes a Gyenes tér hosszú ideje a város egyik neuralgikus része, az ott élők régóta várnak az áldatlan állapotok rendezésére.

Részletek
Találkozó az állatok védőszentjének ünnepén

Találkozó az állatok védőszentjének ünnepén

2007. január 15. 10:47

Hagyományteremtő szándékkal rendez megemlékezést a Porta Egyesület Remete Szent Antal, az állatok védőszentjének ünnepe alkalmából. Január 17-én, szerdán 8.30 órakor ünnepi szentmisével kezdődnek a programok a Barátok templomában.Az alkalomhoz illő módon az állatok sem maradhatnak ki az eseményből.

Részletek
Egy társadalom akkor tudja megtartani tehetőseit, ha segíti szegényeit

Egy társadalom akkor tudja megtartani tehetőseit, ha segíti szegényeit

2007. január 15. 10:11

Ma délben 500 adag székelykáposztát osztott szét Kecskemét főterén Szili Katalin házelnök a rászorulók között.A kecskeméti Porta Közhasznú Egyesület meghívására érkezett Kecskemétre január 14-én, vasárnap Szili Katalin, a Magyar Köztársaság Parlamentjének elnöke, hogy részt vegyen az "Ötezren Szent Miklós és Szent Erzsébet asztalánál" címet viselő karitatív rendezvénysorozat záró programján.

Részletek
Folytatódtak a főtéri szeretetvendégségek!

Folytatódtak a főtéri szeretetvendégségek!

2007. január 10. 15:47

A városháza szomszédságában felállított sátorban és környékén újabb szeretetvendégségekkel folytatódott a kecskeméti Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja és a Szent Anna Porta Kht. által közösen szervezett, már hagyományosnak tekinthető programsorozata.

Részletek
Örömhír Alapítvány karácsonyi ünnepsége

Örömhír Alapítvány karácsonyi ünnepsége

2007. január 8. 09:19

Az orgoványi székhelyű Örömhír Alapítvány idén is meghívta a helyi, illetve környékbeli mozgáskorlátozottakat egy kis meghitt karácsonyi együttlétre. A mintegy 160 főt befogadó klubhelyiség kicsi lett volna az összes vendég befogadására, ezért két ünnepség is volt. Délelőttre Orgoványról, Páhiról és Ágasegyházáról száztíz, délutánra Izsákról, Városföldről, Kunszállásról, Fülöpjakabról és Jakabszállásról érkezett száz résztvevő. Ficsor Károly, az alapítvány elnöke ...

Részletek
Összefogással épül a harangláb

Összefogással épül a harangláb

2007. január 4. 21:25

Kunbaracson tett látogatást a napokban a Porta Egyesület és a Petőfi Népe küldöttsége. Tóth Ferenc, a község polgármestere, illetve Kiss Vilmos plébános fogadta Farkas P. Józsefet, a civil szervezet alapítóját, Borbély Lajost, a Porta koordinálásával és támogatásával készült számos épület tervezőjét, valamint Pulai Sárát, a megyei napilap jeles újságíróját. A baráti hangulatú találkozó fő célja az volt, hogy a jelenlevők a kis település nagy tervéről cseréljenek eszmét.

Részletek
Porta aktivisták közös ebédje

Porta aktivisták közös ebédje

2007. január 3. 12:24

A Porta Közhasznú Egyesület feladatának tekinti a különböző civil megmozdulások felkarolását, valamint az egyesület által szervezett rendezvények civilekkel történő közös lebonyolítását Hogy mennyire fontos a civilek áldásos munkája mi sem bizonyítja jobban mint az elmúlt év folyamán számos rendezvényt bonyolítottak le civil segítséggel és amelyek nem jöhetett volna létre a lelkes aktivisták segítsége nélkül.

Részletek
AZ ÉV EMBERE: VETÉSSY KATALIN LETT

AZ ÉV EMBERE: VETÉSSY KATALIN LETT

2007. január 2. 16:50

Január 1-én, hétfő este a kecskeméti Katona József Színházban, a hagyományos újévi hangversenyen, dr. Zombor Gábor polgármester köszöntője után megnevezte azt a személyt aki az ÉV EMBERE LETT 2006-ban Kecskeméten. A közönségszavazatokat is figyelembe véve a választó tanács döntése nyomán a címre, a közszeretetnek örvendő, kitűnő pedagógus Vetéssy Katalin érdemesült.

Részletek
KEGYELMEKBEN GAZDAG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

KEGYELMEKBEN GAZDAG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

2006. december 25. 01:15

A PORTA EGYESÜLET nagy családja - a Karl Wojtyla Barátság Központ, a Szenteste Alapítvány, a Szent Anna PORTA KHT. munkatársai, barátai, támogatói, vendégei, partnerei - ezúton mond köszönetet az Úrnak és azoknak a földi patrónusoknak akiknek köszönhetően a mostani Karácsony estén ismét megrakott tarisznyákkal, névre szóló ajándékokkal mehettünk Dunavecsére, a Megyei Önkormányzat lakásotthonaiba. A háza(in)kban olyan gyerekek vártak ránk....

Részletek