Június 17. hétfő, Alida, Laura
GUBA A PORTÁVAL - MEGÚJÚL EGY IGAZI CIVIL SZABADIDŐKÖZPONT

GUBA A PORTÁVAL - MEGÚJÚL EGY IGAZI CIVIL SZABADIDŐKÖZPONT

2007. június 24. 11:04

Mi lesz veled GUBA PARK? Ezt a kérdést ma már nem csak a Vacsiközi lokálpatróták teszik föl. Választ kívánnak adni rá mielőbb a Végh Mihály téren is, a PORTA EGYESÜLET főhadiszállásán.A napokban találkozott a GUBA PARK megteremtője, szíve-lelke Nagy István valamint Farkas P. József, a PORTA EGYESÜLET alapítója. A helyszín is fontos: a GUBA PARKBAN, a Vacsiköz egykor szebb napokat megért civil szabadidő központjában.

Részletek
ERDŐTAKARÍTÁS BARÁTI-CSALÁDI KÖZÖSSÉGBEN - TÁBORNOKI SEGÉDLETTEL

ERDŐTAKARÍTÁS BARÁTI-CSALÁDI KÖZÖSSÉGBEN - TÁBORNOKI SEGÉDLETTEL

2007. június 24. 09:05

A Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság, a Porta Egyesület, a SASFÉSZEK Vendéglő, a KEFAG, az ÉDOSZ Kinizsi Természetjáró Egyesület és még számos civilszervezet aktív közreműködésével - egy évvel a hagyományteremtő első után - ismét demonstratív erdőtakarítáést szerveztek szombaton a CSALÁNOSI PARKERDŐBEN. A mintegy 200 fős "akciócsoportot" a megyei főkapitány, dr. Király Ferenc dandártábornok, rendőrségi főtanácsos vezette a város határában lévő Csalánosi parkerdőben.

Részletek
FÖLKERÜLTEK A REMÉNY CSEREPEI A MŰKERTI KÁPOLNÁRA

FÖLKERÜLTEK A REMÉNY CSEREPEI A MŰKERTI KÁPOLNÁRA

2007. június 23. 16:11

Újabb siker, az Isteni gondviselés sokadik bizonyítéka: cserepeznek a műkerti Assisi Szent Ferenc kápolnánál. Szombaton reggel a hívek – támogatók, pártolók – sokasága jött el, hogy személyesen is (társ)alkotója, munkatársa legyen az Úrnak, segítője a kivitelezőknek, az ácsoknak, kőműveseknek segítse a cserepek föladogatását a tetőre. A különleges ünnepre Mons. Farkas László, érseki általános helynök, kecskeméti plébános hívta le a lelket, bizakodva imádkozott a templom mielőbbi megépüléséért és áldását adta a hívek, a műkertvárosi cserepezőkre.

Részletek
PRO LUDO DIJ OROSZ ISTVÁNNAK

PRO LUDO DIJ OROSZ ISTVÁNNAK

2007. június 22. 20:01

A 2007. évi Pro Ludo Díjat a kecskeméti gyökerű Orosz István grafikusművész vehette át június 19-én, Budapesten. Közölte a Porta Sajtószolgálattal Kriston Vízi József, Média-felelős, 2006. évi Pro Ludo-díjas.

Részletek
A Levegő Munkacsoport az Év Civil Szervezete

A Levegő Munkacsoport az Év Civil Szervezete

2007. június 21. 09:38

A Levegő Munkacsoport kapta idén a NIOK Alapítvány Év Civil Szervezete Díját. Az Év Egyéni Adományozója Küllői Péter, míg Az Év Vállalati Adományozója a MOL Nyrt. lett. Az immár tizenkettedik alkalommal kiosztott díj a magyar vállalati és egyéni felelősségvállalás és adományozás, valamint a civil teljesítmény nagy hagyományokkal rendelkező, legrangosabb...

Részletek
HA A CIVILEK NEM KAPNAK TÁMOGATÁST  MARAD A POLLEN,  MARAD A TÜSSZÖGÉS

HA A CIVILEK NEM KAPNAK TÁMOGATÁST MARAD A POLLEN, MARAD A TÜSSZÖGÉS

2007. június 18. 00:09

2007. június 14-dikétől ismét várjuk a bejelentéseket irodáinkban, hol kell gyorsan segíteni, hol pusztít igazán a virágzásba hajló parlagfű. A PORTA EGYESÜLET irodáiban (Arany János utca, Végh Mihály tér, Szabadság tér) egyre több a panaszkodó, kétségbeesett ember. Tíz nap van még hátra júniusból, de már sok helyen virágzik a parlagfű, s ez sok ember számára azt jelenti, hogy kezdődik az allergiaszezon. A civilek szerint a 2007-es intézkedési terv sem tartalmaz olyan garanciákat, amelyektől érdemi változás remélhető. Marad a pollen és marad a tüsszögés vagy a fullasztó köhögésroham.

Részletek
A KECSKEMÉTI CIVILEK KÖZÖSSÉGE IS RÉSZT VESZ A KÖZMEGHALLGATÁSON

A KECSKEMÉTI CIVILEK KÖZÖSSÉGE IS RÉSZT VESZ A KÖZMEGHALLGATÁSON

2007. június 17. 23:50

A korszerű demokráciában a Közmeghallgatás intézménye teszi lehetővé az átlag polgárnak, hogy a VÁROSHÁZÁN mondjon véleményt a közügyek alakulásáról. Panaszkodjon, kérjen, próbálja érveivel meggyőzni a választott urakat és hölgyeket. Mivel a Kecskeméti Civilek Közösségét a helyi politika - függetlensége és önállósága miatt - hátrányos megkülönböztetésre ítéli, ezt a fórumot használja majd ki a szervezet, hogy nyilvánosan is elmondja véleményét.

Részletek