Szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Ajándék autó a Portának

Ajándék autó a Portának

2004. szeptember 7. 16:59

Ünnepélyes keretek között, nagy érdeklődés mellett adta át Hovány Márton, a Ford Hovány Kft. ügyvezető igazgatója a Porta Egyesületnek azt a Fiesta ONE típusú gépkocsit, amelyet szállítási célokra biztosítással, teljes szerviz háttérrel ajánlott fel a közhasznú társaságnak úgy is mint pártolója és egyik alapító tagja.

Részletek
Egy festő barangolásai

Egy festő barangolásai

2004. szeptember 7. 16:46

A Hírös Hét fesztivál keretében szerdán Bárkányi Ernő nyitotta meg Mártonfi Benke Márta kecskeméti művész kiállítását a Porta Egyesület dísztermében, a Kossuth tér 5. szám alatt.

Részletek
Kecskeméti Majális 2004

Kecskeméti Majális 2004

2004. szeptember 6. 15:01

Több tízezer ember ünnepelt és szórakozott a szabadidőközponti Kecskeméti Majálison. Volt sör, virsli, vurstli, kirakodóvásár, haditechnika, rendőrségi bemutató és egésznap színes, kulturális programok.

Részletek
Az ember és a ló

Az ember és a ló

2004. augusztus 15. 11:35

Tóth Sándort senkinek sem kell bemutatni városunkban. Kecskemét és megye elmúlt fél évszázadát hűen rekonstruálják szuggesztív erejű fotói, amelyek egyrészt helyi eseményekről készültek a sajtó számára, másrészt pedig alkotójuk hihetetlen érzékenységéről tanúskodnak.

Részletek
Föld-napi ünnepség

Föld-napi ünnepség

2004. augusztus 12. 22:20

Második alkalommal gyűltek össze a Föld napján a helyi média képviselői, a város környezetgazdálkodáshoz kapcsolódó cégei, hogy megvitassák a természetvédelem mindannyiunkat érintő kérdéseit, problémáit. Míg tavaly a Szabadidőközpontban tartották a hagyományteremtő szándékkal megrendezett összejövetelt, addig az idén a kecskeméti Arborétum adott otthont a Porta Egyesület rendezvényének.

Részletek
Emlékezés Károly Bernátra

Emlékezés Károly Bernátra

2004. augusztus 12. 22:18

Hatvan év telt el azóta, hogy Kecskemétről 1323 ártatlan embert deportáltak náci haláltáborokba. Június 6-án a Kecskeméti Zsidó Hitközség megemlékezést tartott a megkínzott, meggyötört, emberi jogaiktól és életüktől megfosztott mártírokról.

Részletek
Drogellenes Fesztivál

Drogellenes Fesztivál

2004. augusztus 12. 22:12

„ A főszereplő Te vagy! Dönts! – Drog nélkül, tánccal, sporttal, játékosan az egészségért” – Ezzel a mottóval hívta a fiatalokat a Drogellenes Világnaphoz kötődően különböző helyszíneken megrendezett programokra a Kecskeméti Porta Egyesület, amely az idén második alkalommal vállalta fel, hogy a rendezvénysorozat szervezésével lép fel a drogok ellen.

Részletek
Szent Miklós – napi Búcsú

Szent Miklós – napi Búcsú

2004. augusztus 12. 22:01

Hagyományos Porta-kezdeményezés a Szent Miklós-napi Búcsú, amely lehetőséget kínál az egyházi, és a civil közösségek értékteremtő találkozásaira, a folklór, a szakrális hagyományok felkutatására.

Részletek