Július 15. hétfő, Henrik, Roland
Emléktábla Bakkay József tiszteletére Kecskeméten

Emléktábla Bakkay József tiszteletére Kecskeméten

2007. június 26. 21:02

A kecskeméti Városháza harangjátékán 2007. június 23-án, pontosan 9 órakor fölcsendült az Erdész-himnusz. A Városház-térre időközben megérkezett Benedek Fülöp szakállamtitkárt Sárközy István Kecskemét alpolgármestere fogadta és kísérte be a Városháza műemlék díszudvarába. A bal oldali falon elhelyezett emléktábla alatt Sárközy István köszöntötte a megjelent ünneplő közönséget.

Részletek
HARC A PARLAGFŰ ELLEN -  CIVIL ÖSSZEFOGÁSSAL

HARC A PARLAGFŰ ELLEN - CIVIL ÖSSZEFOGÁSSAL

2007. június 25. 20:10

Szombaton erős starttal vette kezdetét Kecskeméten a "Parlagfűmentes Kecskemétért" névvel fémjelzett akcióhét. Az ÁNTSZ regionális irodájának vezető munkatársa Markó Zoltánné a rendőrségi takarító napon, a SASFÉSZEK TERASZÁN nyitott alkalmi demonstrációs központot. (képünkön)

Részletek
AKCIÓ HÉT: A POLLENMENTES KECSKEMÉTÉRT

AKCIÓ HÉT: A POLLENMENTES KECSKEMÉTÉRT

2007. június 24. 23:13

Tizenhárom szervezet - civilek, állami egészségügyi és egészségvédő intézmények, felügyelőségek és persze a városvezetés - különböző demonstratív akciókkal hívja föl a figyelmet a mos kezdődő héten, Kecskeméten az ilyen tájban virágba boruló parlagfű kegyetlen kártételeire, egészségromboló hatásaira, terrorista karakterére.A különböző rendezvényeken különféle játékok, előadások, terepbejárás lesz; természetesen ismét bemutatkozik a PORTA POLLEN KOMMANDÓ is.

Részletek
GUBA A PORTÁVAL - MEGÚJÚL EGY IGAZI CIVIL SZABADIDŐKÖZPONT

GUBA A PORTÁVAL - MEGÚJÚL EGY IGAZI CIVIL SZABADIDŐKÖZPONT

2007. június 24. 11:04

Mi lesz veled GUBA PARK? Ezt a kérdést ma már nem csak a Vacsiközi lokálpatróták teszik föl. Választ kívánnak adni rá mielőbb a Végh Mihály téren is, a PORTA EGYESÜLET főhadiszállásán.A napokban találkozott a GUBA PARK megteremtője, szíve-lelke Nagy István valamint Farkas P. József, a PORTA EGYESÜLET alapítója. A helyszín is fontos: a GUBA PARKBAN, a Vacsiköz egykor szebb napokat megért civil szabadidő központjában.

Részletek
ERDŐTAKARÍTÁS BARÁTI-CSALÁDI KÖZÖSSÉGBEN - TÁBORNOKI SEGÉDLETTEL

ERDŐTAKARÍTÁS BARÁTI-CSALÁDI KÖZÖSSÉGBEN - TÁBORNOKI SEGÉDLETTEL

2007. június 24. 09:05

A Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság, a Porta Egyesület, a SASFÉSZEK Vendéglő, a KEFAG, az ÉDOSZ Kinizsi Természetjáró Egyesület és még számos civilszervezet aktív közreműködésével - egy évvel a hagyományteremtő első után - ismét demonstratív erdőtakarítáést szerveztek szombaton a CSALÁNOSI PARKERDŐBEN. A mintegy 200 fős "akciócsoportot" a megyei főkapitány, dr. Király Ferenc dandártábornok, rendőrségi főtanácsos vezette a város határában lévő Csalánosi parkerdőben.

Részletek
FÖLKERÜLTEK A REMÉNY CSEREPEI A MŰKERTI KÁPOLNÁRA

FÖLKERÜLTEK A REMÉNY CSEREPEI A MŰKERTI KÁPOLNÁRA

2007. június 23. 16:11

Újabb siker, az Isteni gondviselés sokadik bizonyítéka: cserepeznek a műkerti Assisi Szent Ferenc kápolnánál. Szombaton reggel a hívek – támogatók, pártolók – sokasága jött el, hogy személyesen is (társ)alkotója, munkatársa legyen az Úrnak, segítője a kivitelezőknek, az ácsoknak, kőműveseknek segítse a cserepek föladogatását a tetőre. A különleges ünnepre Mons. Farkas László, érseki általános helynök, kecskeméti plébános hívta le a lelket, bizakodva imádkozott a templom mielőbbi megépüléséért és áldását adta a hívek, a műkertvárosi cserepezőkre.

Részletek
PRO LUDO DIJ OROSZ ISTVÁNNAK

PRO LUDO DIJ OROSZ ISTVÁNNAK

2007. június 22. 20:01

A 2007. évi Pro Ludo Díjat a kecskeméti gyökerű Orosz István grafikusművész vehette át június 19-én, Budapesten. Közölte a Porta Sajtószolgálattal Kriston Vízi József, Média-felelős, 2006. évi Pro Ludo-díjas.

Részletek