Május 28. kedd, Csanád, Emil
Drogellenes plakátok

Drogellenes plakátok

2006. június 27. 10:00

Június 26-án, a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából nyílt az a kiállítás, amelyet a Porta Egyesület ebben a témában kiírt pályázatára beérkezett pályamunkákból állítottak össze. A civil szervezet Kossuth téri dísztermében még egy hónapig láthatóak a megrendítő erejű plakátok. A legjobban sikerült munkák alkotói a csütörtöki drogellenes fesztiválon vehetik át nyereményeiket.

Részletek
Hétvégi gyermekprogram a Porta Sátorban - Képek!

Hétvégi gyermekprogram a Porta Sátorban - Képek!

2006. június 24. 13:13

Szombaton délelőtt Gulyás László bábművész szórakoztatta a gyermekeket a Porta Egyesület sátrában. A hangulatos, zenés, játékos műsor tevékeny résztvevői lehettek a gyerekek az elhangzó mesék szereplőiként. Megismerkedhettek magyar népi hangszerekkel, amiket ki is próbálhattak az érdeklődők. Vasárnap 10 órától az Ifjúsági Fúvószenekar játszik a sátor előtti téren, majd kézügyességüket próbálhatják ki kicsik és nagyok a papírhajtogatásban, rajzolásban. Szeretettel várunk minden érdeklődőt egy kellemes családi programra.

Részletek
Szakszimét a Góóólsátorban

Szakszimét a Góóólsátorban

2006. június 22. 18:50

A Porta Egyesület főtéri Góóólsátorában a focimentes órákban is egymást követik a színvonalasabbnál színvonalasabb programok. Csütörtökön délután például a kellemes melódiákat játszó Szakszimét Quartettet hallhatták, láthatták az érdeklődők. A hol vérpezsdítő, hol andalító dallamokat nemcsak a sátor árnyékában hűtött sörüket, vagy üdítőjüket kortyolgatók fogadták nagy örömmel, hanem a környéken sétálók is. Felvételünkön az ugyanezen a délutánon megnyitott Speciális Olimpia sportoló-vendégeinek egy csoportja figyeli élvezettel a fúvós hangszerek virtuózainak játékát.

Részletek
Portás összefogás a parlagfű ellen

Portás összefogás a parlagfű ellen

2006. június 22. 15:54

A kecskeméti Porta Egyesület szervezésében csütörtökön délelőtt a parlagfű elleni védekezéssel kapcsolatos fórumot tartottak a főtéri Góóólsátorban. A rendezvényen az érintett hatóságok mellett több civil szervezet képviselői is jelen voltak. A tanácskozás résztvevőit Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója köszöntötte. Kihangsúlyozta, hogy mindössze néhány nap van hátra június 30-ig, ameddig a törvények értelmében valamennyi ingatlantulajdonosnak kötelessége földterületén a gyom levágása. Mint elhangzott, a Porta Egyesület ezekben a hetekben segítséget nyújt azoknak a szociálisan rászoruló, nehéz anyagi körülmények között élő, idős tulajdonosoknak, akik nem tudják elvégezni a kötelező feladatot.

Részletek
Pergő program a Porta Sátorban

Pergő program a Porta Sátorban

2006. június 22. 15:52

A nagy forróság ellenére szinte óránként váltják a programok az előadók és a nézők egymást a Porta Góóólsátorban. Szerda kora délután a társrendező KTV-sek stábja kért magának teret, alkalmi stúdiót. A Mozaik című magazinműsoruk felvételét forgatták különleges helyszínen (képeinken), ahol egyébként napok óta lehet már követni az önkormányzati tulajdonú tévés műhely sikeres programajánlóit, reklámjait.

Részletek
A Hirös-Ép gyerekfocistái a Porta Góóólsátorban - Képek!

A Hirös-Ép gyerekfocistái a Porta Góóólsátorban - Képek!

2006. június 22. 15:34

A napokban az SC Hirös - Ép focista növendékeit látták vendégül a Porta Egyesület főtéri góóólsátrában. A Koós Károly edzette '97-98-as korosztályú gyerekek edzésről érkeztek a programra, így láthatóan jó étvággyal fogyasztották a P&P Pékség finomságait, illetve jól fogyott az üdítő is. A gyermekek ezután Ferentzi Miklóssal beszélgettek a világbajnokság eddig történéseiről esélyekről, kedvenceikről. Az könnyen megállapítható, hogy a fiataloknál a brazilok a favoritok, hiszen 90%-uk nekik szurkol, és Ronaldinho a nagy többség kedvenc játékosa is.

Részletek
Virágkonferencia

Virágkonferencia

2006. június 21. 13:20

A civilek és az önkormányzat jövőbeli konstruktív együttműködésének reményében hívta össze azt a találkozót a Porta Egyesület szerda délelőtt, amelynek témája a város virágosítása, a zöldfelületek gondozása volt. Az egyeztető megbeszélésen részt vett Bozóky Istvánné, a városüzemeltetési osztály vezetője, Soós Attila, a parkfenntartásról gondoskodó Lián Kft. ügyvezető igazgatója, a Hírös Kertészek Egyesülete nevében pedig Gyenes István és Kiss Csaba, valamint Hajagos Zoltán, a környezetgazdálkodási osztály vezetője. A házigazdák képviseletében Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója, és Molnár Zoltán, az egyesület irodavezetője volt jelen a tamácskozáson.

Részletek
Összefogással a gyomok ellen

Összefogással a gyomok ellen

2006. június 20. 22:03

Figyelemfelhívó demonstrációt szervezett kedden délelőtt a Porta Egyesület Parlagfű-mentes Kecskemétért Munkacsoportja. Az akció - amelybe bevonták a közterület felügyelet, az önkormányzat hatósági osztálya, valamint a rendőrség munkatársait is - az egyesület irodája előtt, a Végh Mihály téren indult. Itt szólt Farkas P. József, a Porta alapítója arról, hogy néhány nap múlva, június 30-án lejár az a türelmi idő, ameddig az ingatlantulajdonosoknak mindenképpen le kell vágniuk területükön a gyomot.

Részletek
Csocsó bajnokság a Porta Góóólsátrában

Csocsó bajnokság a Porta Góóólsátrában

2006. június 20. 16:43

A hétvégén újabb esemény színesítette a főtéren felállított Gól sátor amúgy is változatos program naptárát. Csocsó bajnokságot szerveztek szombat délelőttjén, hol a nagy meleg ellenére számos fiatal mérte össze ebbéli tudását. A legjobbakat mozi jeggyel valamint strand belépőkkel jutalmazták de a kevésbé ügyesek sem maradtak ajándékok nélkül A verseny izgalma mellet a jó hangulat jellemezte a rendezvényt.

Részletek
Állatkerti gyermekrajzok - képgaléria

Állatkerti gyermekrajzok - képgaléria

2006. június 20. 16:25

Vasárnap került sor annak a gyermekrajzpályázatnak kiállítására és díjkiosztására, melyet a Porta Egyesület és a Kecskeméti Vadaspark "A mi állatkertünk" címmel hirdetett meg általános iskolások részére. A Kecskeméti Vadaskert lakói álltak modellt azoknak a gyerekeknek, akik részt vettek a rajzversenyen. Június elején a parkba látogattak el az iskolások, ahol a gondozók körbevezették a diákokat, és bemutatták az ott élő állatokat. Ugyan az állatkert lakói nem nagyon...

Részletek