December 10. vasárnap, Judit
II.János Pálra emlékeznek

II.János Pálra emlékeznek

2005. április 4. 11:38

Memoriál pont a kecskeméti városközpontban. A Magyar Katolikus Egyház tagjai mély fájdalommal értesültek II. János Pál pápa haláláról. A kecskeméti Szent Miklós Templomigazgatóság és a Porta Egyesület nyilvános emlékező pontot rendezett be Kecskemét szívében.

Részletek
Egy újjászületés kezdete

Egy újjászületés kezdete

2005. március 30. 15:37

Hamarosan újra Dunaföldvár legszebb ékessége lehet a Golgota-hegy évszázadokkal ezelőtt emelt Kálvária-szoborcsoportja, amely a kecskeméti Porta Egyesület Kada Elek Munkacsoportja, a város önkormányzata és a Magyar Képzőművészeti Egyetem együttmunkálkodásával születhet újra.

Részletek
A Kecskeméti Végh Mihály tér

A Kecskeméti Végh Mihály tér

2005. március 25. 18:07

Megindultak az előzetes tervek egyeztetései a Végh Mihály téri Memoriál Park kialakítása és a bonyolult Kápolna utcai területrendezés ügyében. Az egyeztető találkozón részt vett Bozóky Istvánné, Kecskemét Beruházási Osztályának vezetője, a területrendezést kezdeményező Porta Egyesület képviselői, Bozóky László, a terveket készítő Út – Híd Mérnökiroda vezetője és dr. Gőbölös Antal a Hírös Kertész Egyesületet képviselve.

Részletek
Újjászületett a kereszt

Újjászületett a kereszt

2005. március 24. 10:13

Ismét eredeti szépségében látható a kecskeméti Mezei utcán álló kőkereszt. A szakrális emléket a Porta Egyesület Szent Ilona Kereszt Körének koordinálása mellett Fellegi Tamás kőfaragó mester és csapata újította fel.

Részletek
A Víz Világnapja

A Víz Világnapja

2005. március 23. 17:47

XXI. századi vizes stratégiák címmel rendezett sajtókonferenciát Kecskeméten, az Ifjúsági Otthonban a Víz Világnapja alkalmából az önkormányzat, a Porta Egyesület és a Porta Press Sajtóügynökség. Az ülésen több neves szakember, érdeklődő diákok és a média képviselői is részt vettek.

Részletek
TISZTA KÖZTÉR – RENDES VÁROS!

TISZTA KÖZTÉR – RENDES VÁROS!

2005. március 22. 17:41

A Kecskeméti Porta Egyesület kiemelt feladatának tekinti a környezetvédelem és a környezetkultúra ápolását, fejlesztését és aktív szerepvállalásra törekszik az épített környezet, Kecskemét város arculatának formálásában is. Ezen célok fonódnak össze a szervezet új kezdeményezésében, amelynek jelszava: „tiszta köztér – rendes város”, vagy más néven „szeretjük otthonunkat, Kecskemétet”.

Részletek