Július 18. csütörtök, Frigyes
Örömünnep a Szent Anna népkonyhán

Örömünnep a Szent Anna népkonyhán

2007. július 26. 16:43

A Wojtyla Barátság Központ ma ünnepelte egyéves fennállását, de nem léggömbökkel, nem indokolatlan fényűzéssel, hanem tiszta, őszinte hálaadással, visszafogott, ám mégis bizakodó lelkülettel. Talán nem sokan tudják értelmezni a Wojtyla Barátság Központot, hiszen idegenül hangzó neve és a barátság "centralizálása" elsőre furcsán hangzik.

Részletek
WADOWICEI VENDÉGEK A PORTÁNÁL

WADOWICEI VENDÉGEK A PORTÁNÁL

2007. július 26. 07:55

II. János Pál pápa szülővárosából, a lengyelországi Wadowicéből érkeztek vendégek a napokban Kecskemétre, a Porta Közhasznú Egyesület meghívására.A Jan Kotorba, megyei vezető képviselő, tanácsos vezette delegáció a Karol Wojtyla Barátság Központ megalakulása első évfordulójára érkezett Kecskemétre.

Részletek
VEZETŐVÁLTÁS A BÁCSVÍZNÉL - KURDI VIKTOR NYERTE EL A BIZALMAT

VEZETŐVÁLTÁS A BÁCSVÍZNÉL - KURDI VIKTOR NYERTE EL A BIZALMAT

2007. július 25. 07:11

Kurdi Viktor lett a Bácsvíz ZRt. Új vezérigazgatója és egyben az igazgatóság elnöke. A cég közgyűlése - 37 település képviseletében - egyhangú döntést hozott. Megbizatása augusztus 7-től kezdődik; vezérigazgatóként öt-, az igazgatóság elnökeként négy évre datálódik. A Porta Sajtószolgálat egy korábbi cikkéből idézünk; megszólaltatva a nyugdíjba vonuló Szekeres István eddigi elnök-vezérigazgatót és az utódot, a 33 éves Kurdi Viktort is.

Részletek
SZENT ERZSÉBET ÁRVÁI - Képgaléria

SZENT ERZSÉBET ÁRVÁI - Képgaléria

2007. július 24. 15:32

Vasárnap örömteli és egyben szomorú esemény történt azoknak az árva gyereknek az életében, akik a Porta Egyesület szervezésében vettek részt a Solt melletti teleki kastélyban számukra rendezett Szent Erzsébet táborban. Örömteli, hisz egy hét után ismét találkozhattak nevelőszüleikkel, testvéreikkel, és szomorú mert az élményekkel teli egy hét véget ért, és az összekovácsolódott csapat most szétrepül, ki-ki a saját családjához. Az élményekről had adjunk egy kis összefoglalót.

Részletek
A HŐSÉG NEM OLDOZ FEL

A HŐSÉG NEM OLDOZ FEL

2007. július 24. 09:35

Tegnaptól már talán visszafogottabban szenvedhetünk a hőségtől, hiszen pár fokkal mintha ’hidegebb’ lenne. Már a 35 foknak is tudunk örülni. A meleg miatt némi könnyítést nyújtottak számos munkahelyen: hamarabb elengedték a dolgozókat, ásványvizeket osztottak. Azonban ezek mellett történtek olyan események is a városban, melyekre nem elég kifogás az, hogy ingyen szaunáztunk…

Részletek
VENDÉGSÉGBEN A PORTA - CSILLAGÁSZOK SOLTON A KASTÉLYBAN

VENDÉGSÉGBEN A PORTA - CSILLAGÁSZOK SOLTON A KASTÉLYBAN

2007. július 24. 08:24

A PORTA KÖZHASZNÚ EGYESÜLET munkatársai, aktivistái is részt vettek Solton, a megyei önkormányzat kastélykertjében, az immár a hetedik alkalommal megtartott - június 16-án kezdődött és 22-án zárult - csillagászati tábornak amelyre a szakma iránt érdeklődő diákokat – valamint családtagjaikat – hívták meg a rendezők.

Részletek
Ha a fal beszélni tudna!

Ha a fal beszélni tudna!

2007. július 23. 16:51

Valószínűleg sok mindenről beszélnének azok a falak melynek létezéséről csak, vajmi kevesen tudnak. Kecskemét- Hetényegyháza határában az E5-ös autópálya Kecskemétet elkerülő szakaszától nem messze, a kukorica földektől övezve, van egy kis zöld sziget, melynek közepén a magas füvek, bokrok árnyékában kirajzolódik a valamikori Hetény község templomának alapkövei.

Részletek