Július 15. hétfő, Henrik, Roland
VENDÉGEK ÉRKEZNEK  II. JÁNOS PÁL PÁPA SZÜLŐVÁROSÁBÓL

VENDÉGEK ÉRKEZNEK II. JÁNOS PÁL PÁPA SZÜLŐVÁROSÁBÓL

2007. szeptember 8. 19:09

Partnervárosi kapcsolat létesül a lengyelországi Wadowice és Kecskemét között 2007. szeptember 15-én, szombaton, amikor delegáció élén Kecskemétre látogat a dél-lengyel kisváros polgármester asszonya, Ewa Filipiak. Az együttműködési megállapodás létrejöttében kulcsszerepet játszottak a tavaly megnyílt Wojtyla Barátság Központ képviselői, akik már korábban felvették a kapcsolatot II. János Pál pápa szülővárosával. A partnervárosi viszony kialakítása alkalmából a Porta Egyesület lengyelül beszélő aktivisták jelentkezését várja egy civil konzultációra.

Részletek
Szabó Bence: Adalékok Izsák történetéhez

Szabó Bence: Adalékok Izsák történetéhez

2007. szeptember 7. 19:13

Izsák történetét, társadalmi, gazdasági, kulturális fejlődését mutatja be Szabó Bence hamarosan megjelenő, "Adalékok Izsák történetéhez" című kötete. A helytörténeti monográfia a Porta Egyesület és az Alföldi Napló közös kiadásában kerül az olvasóközönség elé.

Részletek
Természetbarát fertőtlenítőszerré "szelídülhet" a parlagfű

Természetbarát fertőtlenítőszerré "szelídülhet" a parlagfű

2007. szeptember 7. 14:17

A parlagfű gazdasági felhasználását, a gyomnövényből természetbarát fertőtlenítőszer készítését javasolja egy gazdasági társaság. Az Európában eddig egyedülálló feldolgozási mód megoldást jelenthetne a parlagfűre érzékeny allergiásoknak is. A probléma súlyát jelzi, hogy Magyarországon a 6,2 millió hektár mezőgazdaságilag hasznosítható területből 5 millió hektáron található parlagfű.

Részletek
KÖZEPES ÉVET ZÁRT A KECSKEMÉTI ÉLMÉNYFÜRDŐ

KÖZEPES ÉVET ZÁRT A KECSKEMÉTI ÉLMÉNYFÜRDŐ

2007. szeptember 6. 21:03

Lehet-e közönségbarát módszerekkel, eredményesen működtetni a kecskeméti élményfürdőt? Erre a kérdésre évekkel az átadás után sincs - és nem is lehet - biztos válasz. Ugyanis szinte minden az időjáráson múlik - legalábbis ami a gazdálkodás eredményességét illeti.

Részletek
Főtéri játszótér: átadás október elején

Főtéri játszótér: átadás október elején

2007. szeptember 6. 15:50

Ahogy a Főtéren több tájékoztató tábla is jelzi: az évtizedeken keresztül szolgáló, ám mára idejemúlt szökőkút helyén multifunkcionális, modern, egyszersmind azonban a hagyományokat tiszteletben tartó játszótér épül. A munkálatok várhatóan szeptember végére fejeződnek be, s a városalapítás évfordulóján, október 2-án adják át ünnepélyesen a létesítményt.

Részletek
Partnervárossá válhat II. János Pál pápa szülőhelye

Partnervárossá válhat II. János Pál pápa szülőhelye

2007. szeptember 6. 13:12

Partnervárosi kapcsolat létesülhet a lengyelországi Wadowice és Kecskemét között. Az együttműködési megállapodás létrejöttében kulcsszerepet játszottak a tavaly megnyílt Wojtyla Barátság Központ képviselői, akik már korábban felvették a kapcsolatot II. János Pál pápa szülővárosával. A partnervárosi viszony kialakítása alkalmából a Porta Egyesület aktivisták jelentkezését várja.

Részletek
Porta-vizit a főépítésznél

Porta-vizit a főépítésznél

2007. szeptember 6. 10:26

Együttműködési szándékáról biztosította egyesületünket Vásárhelyi Dániel, Kecskemét közelmúltban tisztségbe iktatott főépítésze, aki ma délelőtt irodájában fogadta képviselőinket. A végig oldott hangulatú, kellemes légkörű megbeszélésen a felek elsősorban a Porta aktuális kezdeményezéseit tekintették át.

Részletek
Faiskolai nap Kecskeméten

Faiskolai nap Kecskeméten

2007. szeptember 6. 09:34

Szeptember 8-án (szombaton) faiskolai napot tartanak a Kefag kisfái parkerdészetében. Az immáron hagyománynak számító rendezvényen hasznos tanácsokkal szolgálnak mindazoknak, akik a közeljövőben facsemeték telepítésére készülnek kertjükben. A szakmai nap délelőtt 9 órától kezdődik és 4 óráig tart.

Részletek