Április 21. vasárnap, Konrád
Már nem fenyeget a 23-as csapdája

Már nem fenyeget a 23-as csapdája

2007. július 9. 13:22

Július 6-án honlapunkon beszámoltunk arról, hogy a Ceglédi út és a Mátyás király körúton hiába szűnt meg a forgalomelterelés a csatornázási munkálatok befejezése után, a 23-as helyi járat nem a régi, megszokott, Ceglédi úton közlekedik, hanem a Mátyás király körút felé veszi az irányt. Azonban a Mátyás Vendéglő előtti buszmegállót az illetékes hatóságok megszüntették, a táblát eltávolították. Cikkünk megjelenése óta azonban történt ’némi’ változás…

Részletek
Lakásszínházi délután múzsákkal

Lakásszínházi délután múzsákkal

2007. július 9. 11:20

A kecskeméti Színház Múzeum szervezésében Tancsané Uzsorás Katalin meghívására az immár második lakásszínházi találkozón a Költők Baráti Köre szórakoztatta (hely szűke miatti kerek 20 fő) közönséget múzsadalokkal, prózával, verssel.

Részletek
SZOMBAT: ÚJABB GAZDAG FÖLAJÁNLÁSOK A MŰKERT KÁPOLNÁBAN

SZOMBAT: ÚJABB GAZDAG FÖLAJÁNLÁSOK A MŰKERT KÁPOLNÁBAN

2007. július 7. 17:51

Közeleg október másodika, a műkerti Assisi Szent Ferenc Templom fölszentelésének tervezett ünnepe. Nagy a szükség, sok pénz - több mint 15 millió forint - kellene még az építkezés befejezéséhez. Szerencsére működik még mindig a Szent Lélek, és újra meg újra támogatókat, pártolókat, segítőket küld,

Részletek
Kerekezés az egészségért!

Kerekezés az egészségért!

2007. július 6. 19:54

Péntek délután négy óra harminc. Az első kerékpárosok feltűnnek városunk főterén, pár másodperc múlva követi a többi is. Egy hetes kerékpározás után fáradtan, de örömteli élményekkel a hátuk mögött, megérkezett Kecskemétre a kerekező csapat, akiket fogadott Bárkányi Ernő a Porta Egyesület elnöke. Évről évre más és más útvonalat tűznek ki célul, amit igyekeznek teljesíteni. Az idei jubiláns ötödik Magyarország, közép és keleti régiójának a bejárása volt a cél. Több mint hatszáz kilométert tekertek le közel húszan.

Részletek
KUNBARACSI VENDÉGEK A PORTÁNÁL

KUNBARACSI VENDÉGEK A PORTÁNÁL

2007. július 5. 21:00

Ma még csak álomnak tűnik az a perc, amikor dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti metropolita megáldja a kunbaracsi hívek által fölépített harangtornyot, amelyet a hívek kérésére, Borbály Lajos, Kós Károly-díjas építőművész tervezett és amelynek az alapkövét júniusban tették le a település vezetői és a Porta képviselője.

Részletek
Kecskeméti drótszamarasok

Kecskeméti drótszamarasok

2007. július 5. 16:33

„Kerékpározás az egészséges életmód jegyében”. Ezt a mondatot választotta mottóul az a kb. 20 fiatal, akik több mint 600 kilométert kerekezett az elmúlt héten, szerte az országban.

Részletek
Hadjárat indult a parlagfű ellen

Hadjárat indult a parlagfű ellen

2007. július 5. 10:09

Letelt a türelmi idő parlagfűügyben. A földtulajdonosoknak június 30-ig kellett eleget tenniük a parlagfű-mentesítési kötelezettségüknek. A törvény értelmében a növény virágbimbójának kialakulását kell megelőzni, ami késő őszig folyamatos kaszálást jelent. A hazánkban előforduló gyomok közül a parlagfű a leggyakoribb.

Részletek
Köszönőlevél

Köszönőlevél

2007. július 5. 09:31

Tegnap honlapunkon beszámoltunk arról, hogy a Kecskemét-Kadafalva közti kerékpárút mentén méteres gaz hátráltatja az egészséges közlekedést. Azonban csodák csodája: egyik napról a másikra megoldódott a kérdés…

Részletek