Július 18. csütörtök, Frigyes
Vége a "szemétügynek"

Vége a "szemétügynek"

2007. november 22. 20:04

(KOVY) A Btk. 281A. § (1) bekezdés a.) pontjába ütköző és aszerint minősülő hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás 19 személy ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán. ...

Részletek
Kecskeméti rendezvények az európaiság jegyében

Kecskeméti rendezvények az európaiság jegyében

2007. november 22. 13:11

(RA) – Több nemzetközi rendezvény gazdagítja a soron következő napokban Kecskemét kulturális életét. A Porta Egyesület több programját befogadó Katona József Könyvtárban portugál nyílt napot tartanak, míg az Otthon Moziban dán filmeket tekinthetnek meg az érdeklődők.

Részletek
Alföldi Napló - a 6. szám is a honlapon

Alföldi Napló - a 6. szám is a honlapon

2007. november 22. 10:37

(KOVY) Már a Porta Egyesület honlapján is olvasható az Alföldi Napló legújabb száma. Ha lemaradt, vagy újra szeretné lapozgatni az eddig megjelent számokat, mostantól megteheti. A honlap bal oszlopában, a Heti képgaléria címke alatt, az - Alföldi Napló PDF letöltése - menüpontra kattintva kiválaszthatja a civil lap hat kiadásának valamelyikét. Jó olvasást! www.portaegyesulet.hu

Részletek
JÉZUS SZÜLETÉSE - karácsony levelezőlapokon

JÉZUS SZÜLETÉSE - karácsony levelezőlapokon

2007. november 22. 09:38

Sebestyén Imre képeslevelezőlap-gyűjtőnek nyílik kiállítása a Tiszti Klubban december 4-én, kedden 16.00 órakor. A Jézus születése - a karácsony a régi képes levelezőlapokon című tárlat fővédnöke Farkas P. József a Porta Egyesület alapítója. A kiállítást az egyesület elnöke Bárkányi Ernő templomigazgató nyitja meg. A korabeli levelezőlapok december 5-20-ig hétköznap 9-18 óráig, valamint szombaton és a zárás napján 9-12 óráig tekinthetők meg.

Részletek
PORTA a Klub Rádióban

PORTA a Klub Rádióban

2007. november 22. 08:48

(KOVY) A Porta Egyesület adventi programjairól kérdezte Farkas P. Józsefet, az egyesület alapítóját a Klub Rádió riportere. A rádióban már elhangzott, a Vojtyla Központ fejlesztését is érintő interjú, most honlapunkon is hallható, a "Kép- és hanganyagok" menüpont alatt.

Részletek
TITOKZATOS (SÉRÜLT) ARÓT KERSS A RENDŐRSÉG

TITOKZATOS (SÉRÜLT) ARÓT KERSS A RENDŐRSÉG

2007. november 21. 23:49

Közlekedési baleset szemtanúját keresi a rendőrség 2007. november 18. napján 17 óra 35 perc körüli időben Kecskemét lakott területén belül ismeretlen személy, az általa vezetett, sötétzöld színű Aro típusú személygépkocsival közlekedett az Irínyi utca irányából a Tömörkény utca felé.

Részletek
Békés József új könyve.

Békés József új könyve.

2007. november 21. 15:38

(MOZO)„A magyar nyelvű történet írás kialakulása” címmel jelenik meg hamarosan Békés tanár úr új könyve. A XVI - XVII századi magyar kort mutatja be több szemszögből. A szerző igyekezett láttatni a különféle történelmi vonulatok a hétköznapi életre gyakorolt hatását, valamint megmutatja a kulturális és vallási élet fejlődését az adott korban.

Részletek
MEGJELENT AZ ALFÖLDI NAPLÓ  -  Keresse postaládájában!

MEGJELENT AZ ALFÖLDI NAPLÓ - Keresse postaládájában!

2007. november 21. 15:03

A civil mozgalmak lapja - egyebek mellett - a következő témákkal várja olvasóit: - Színidirektor választás előtt - Nem működik a Fejlesztési Tanács - Reformok itthon és az unióban - Tudományról a Magyar Tudomány Napján - Szűkülő szociális szolgáltatások - Mónus Béla Assisi Szent Ferenc szobra - Adventi programok Sok minden más mellett ezekről is olvashat az Alföldi Civil Napló 6. számában. KERESSE AZ ÚJSÁGOT POSTALÁDÁJÁBAN!

Részletek