Február 28. szerda, Elemér
Legyen jobb a gyerekeknek!

Legyen jobb a gyerekeknek!

2007. június 11. 12:30

A kecskeméti Katona József Könyvtárban, a Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont és a Porta Egyesület közös szervezésében tartott előadást a magyarországi szegénység jelenéről és jövőjéről Ferge Zsuzsa szociológus professzor. Kihangsúlyozta, hogy a szegénység 40 éve is létezett, de nem volt jelen a közgondolkodásban olyan szinten, mint ma. Hazánkban jelenleg mintegy...

Részletek
MEGELŐZÉS NAPJA -  KECSKEMÉT - SZABADIDŐPARK 2007.06. 13.

MEGELŐZÉS NAPJA - KECSKEMÉT - SZABADIDŐPARK 2007.06. 13.

2007. június 11. 00:02

A MEGELŐZÉS NAPJA (Kecskemét, 2007. 06. 13. 11.00-17.00 Szabadidőpark) címmel nagyszabású ifjúsági rendezvény szervez a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság melyre minden érdeklődőt - de legkivált az ifjúsági korosztályt - meghív és vár. Persze: jelen lesz a rendezvényen a PORTA EGYESÜLET Köztér Munkacsoportja is. Önálló tanácsadó sátrat kaptunk, ahol a non profit területeken nyári munkát kereső fiatalokat várjuk ajánlatainkkal. Persze a pollen-invázió elleni harcról is lesz szó. A program a következő:

Részletek
Magyar Nemzeti Parkok Hete (2007. június 18-24.)

Magyar Nemzeti Parkok Hete (2007. június 18-24.)

2007. június 10. 10:10

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium -a Nemzeti Park Igazgatóságokkal és a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködésben 2007-ben, a Zöldturizmus Évében hagyományteremtő rendezvénysorozatot indít útjára. Az iskola befejezésével nemcsak a tanítási szünet kezdődik el, hanem a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat is. A 10 hazai nemzeti park 2007. június 18-24. között minden nap ingyenes, garantált programokkal várja a természeti értékek iránt érdeklődőket. A változatos programok mellett a nemzeti parkok látogatóközpontjai, bemutatóhelyei is ingyenesen vagy kedvezményes belépőkkel látogathatók ezalatt az egy hét alatt.

Részletek
Parlamenti látogatás - Képgaléria

Parlamenti látogatás - Képgaléria

2007. június 8. 13:44

Szerdán Szili Katalin meghívására Budapestre kirándult a Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.c osztálya. Az országgyűlés elnöke még januárban tett kecskeméti látogatása során került kapcsolatba osztállyal, ugyanis a Porta Egyesület által üzemeltetett főtéri ingyenes lakomasátornál az osztály egyik tanulója, Fertig Attila köszöntötte verssel Szili Katalint, aki viszonzásul a fiú egész osztályát...

Részletek
Nagysikerű évadzáró a PORTA AKADÉMIÁN

Nagysikerű évadzáró a PORTA AKADÉMIÁN

2007. június 8. 10:14

Ihletett környezetben, a Katona József Könyvtár zsúfolásig megtelt nagy előadó termében tartották csütörtökön este a PORTA Kapisztrán Szent János Ferences Akadémia záró rendezvényét. A meghívott vendég jól ismert és közkedvelt előadó, prof. Dr. Ferege Zsuzsa akadémikus volt. A társszervező pedig az EU Direct Bács-Kiskun Megyei információs pontja. A vendégeket Ramháb Mária, könyvtáérigazgató köszöntötte.

Részletek
Ajándék a korháznak

Ajándék a korháznak

2007. június 7. 16:37

A Porta Egyesület megalakulása óta már számos alkalommal bizonyította, hogy fontos feladatának tartja a zöld felületek védelmét, karbantartását és megszépítését is. Csütörtök délután ezt a hagyományt folytatták azok az aktivisták, akik több láda virágot adtak át a Kecskeméti Megyei Kórház dolgozóinak. A színpompás növények tovább díszítik az intézmény rendezett zöld felületeit.

Részletek
Lakossági fórum a Halasi úti hulladékgyűjtőről

Lakossági fórum a Halasi úti hulladékgyűjtőről

2007. június 7. 09:52

Lakossági fórumot rendeznek június 7-én, csütörtök 16 órakor a Halasi útra tervezett hulladékgyűjtő udvar kapcsán. Az ISPA projekt keretén belül tervezett beruházásról szóló fórumon részt vesz dr. Iványosi Szabó András alpolgármester, de az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a kivitelező cég, és az önkormányzati társulás képviselőjének is. A fórum helyszíne: Damjanich János Általános Iskola (Kecskemét, Csrhát u. 1).

Részletek
Ajánlások 10 pontban

Ajánlások 10 pontban

2007. június 7. 09:00

Az egyebek között az Energia Klub, a Greenpeace Magyarország, a Levegő Munkacsoport, és a Védegylet által öszeállított petíció 10 pontban tartalmaz általános szinten ajánlásokat a stratégia főbb csapásirányaihoz.

Részletek