Június 17. hétfő, Alida, Laura
Új sportcsarnokot avatnak Félegyházán

Új sportcsarnokot avatnak Félegyházán

2007. szeptember 26. 15:58

Szombaton délután ünnepélyes keretek között adják át Kiskunfélegyháza új sportlétesítményét. A magántőke bevonásával megvalósított Kész Aréna Kiskunfélegyházi Sportcsarnok több ezer néző befogadására alkalmas, és a tervek szerint egyaránt otthont adhat válogatott szintű sporteseményeknek, valamint igényes kulturális programoknak. Mindamellett ígérik: a szabadidőportok űzői sem szorulnak ki az új intézmény falai közül. - Az első nagy "durranásnak" a női kézilabda-válogatott novemberi felkészülési mérkőzése ígérkezik - tudtuk meg Kurucz István igazgatótól.

Részletek
A hajléktalan-ellátók már a hideg napokra készülnek

A hajléktalan-ellátók már a hideg napokra készülnek

2007. szeptember 26. 13:09

A Wojtyla Barátság Központ munkatársai is részt vettek azon a műhelybeszélgetésen, ahol a kecskeméti hajléktalan-ellátás aktuális kérdéseit tekintették át a szakszolgálatok. A szakmai találkozón egyebek mellett elhangzott: a Porta Egyesület társszervezésében idén is megrendezik a "Ötezren Szent Erzsébet és Szent Miklós asztalánál" nevű karitatív eseménysorozatot a Főtéren.

Részletek
AZ EGYHÁZ HÍVATALOSAN IS ÁTVETTE A MŰKERTI TEMPLOMOT

AZ EGYHÁZ HÍVATALOSAN IS ÁTVETTE A MŰKERTI TEMPLOMOT

2007. szeptember 25. 17:10

Hétfőn délután hivatalos egyházi ünnepségre került sor a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templomnál. Dr. Fekete László, a Templomépítő Egyesület elnöke és Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója készre-jelentették az egy év alatt fölépült szakrális-központot Farkas Lászlónak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye helynökének, kecskeméti plébánosnak, aki miután megszemlélte a magyar katolikus egyház új létesítményét átvette az szimbólikusan.

Részletek
Alföldi Napló: színesebb és több

Alföldi Napló: színesebb és több

2007. szeptember 25. 14:06

Megjelent az Alföldi Napló szeptemberi száma. A civil mozgalmak lapja most először jelentkezik 16 oldalon, 8 színes laphelyen. A nyáron indult orgánum aktuális számában ezúttal is számos beszámoló, színes és hasznos információ várja az olvasókat.

Részletek
Világszerte siker az autómentes nap

Világszerte siker az autómentes nap

2007. szeptember 25. 10:30

Amszterdam szombaton bezárta kapuit az autók előtt, a csatornák városába csak gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközön lehetett bejutni csakúgy, mint a szomszédos Belgium vagy a távoli Kína nagyvárosaiba.

Részletek
SZENT MIHÁLY NAPI MEGEMLÉKEZÉS A BUGACI PUSZTAI KERESZTNÉL

SZENT MIHÁLY NAPI MEGEMLÉKEZÉS A BUGACI PUSZTAI KERESZTNÉL

2007. szeptember 23. 21:07

Ünnepi megemlékezést, zsoltáros Istentisztelet tartottak szeptember 23-án délben a tavaly fölszentelt bugaci keresztnél, közel a Kiskunsági Nemzeti Park pusztabejárójához. Az emlékjelet egy évvel ezelőtt állíttatta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Karikás Csárda és a Bugac Tours Kft. tulajdonosa valamint a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja.

Részletek
A PÁPA ASZTALÁRA KERÜL A MŰKERTVÁROSI  MEGHÍVÓ

A PÁPA ASZTALÁRA KERÜL A MŰKERTVÁROSI MEGHÍVÓ

2007. szeptember 23. 20:06

Az hogy az egyház kilép a templomokból, talán szokatlan, de nem teljesen új és ismeretlen jelenség. A Városmisszió most - Bécs, Párizs Lisszabon és Brüsszel után - Magyarországon, Budapesten erre adott lehetőséget, alkalmat, biztatást. Az egy hét alatt - szeptember 16-tól 22-ig - számos nagy és kisebb rendezvény szólt a hívekhez, a keresőkhöz és a jó szándékú, Isten hit nélkül élő érdeklődőkhöz.

Részletek
Karácsonyi előkészületek a Portánál

Karácsonyi előkészületek a Portánál

2007. szeptember 21. 15:45

A Ferences Harmad-rend kecskeméti missziója, a Szent Miklós templom igazgatósága, a Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportja és a Szenteste Alapítvány ebben az évben ismét megrendezi az „5000-en Szent Erzsébet és Szent Miklós asztalánál” című rendezvénysorozat.

Részletek