Április 21. vasárnap, Konrád
HA A CIVILEK NEM KAPNAK TÁMOGATÁST  MARAD A POLLEN,  MARAD A TÜSSZÖGÉS

HA A CIVILEK NEM KAPNAK TÁMOGATÁST MARAD A POLLEN, MARAD A TÜSSZÖGÉS

2007. június 18. 00:09

2007. június 14-dikétől ismét várjuk a bejelentéseket irodáinkban, hol kell gyorsan segíteni, hol pusztít igazán a virágzásba hajló parlagfű. A PORTA EGYESÜLET irodáiban (Arany János utca, Végh Mihály tér, Szabadság tér) egyre több a panaszkodó, kétségbeesett ember. Tíz nap van még hátra júniusból, de már sok helyen virágzik a parlagfű, s ez sok ember számára azt jelenti, hogy kezdődik az allergiaszezon. A civilek szerint a 2007-es intézkedési terv sem tartalmaz olyan garanciákat, amelyektől érdemi változás remélhető. Marad a pollen és marad a tüsszögés vagy a fullasztó köhögésroham.

Részletek
A KECSKEMÉTI CIVILEK KÖZÖSSÉGE IS RÉSZT VESZ A KÖZMEGHALLGATÁSON

A KECSKEMÉTI CIVILEK KÖZÖSSÉGE IS RÉSZT VESZ A KÖZMEGHALLGATÁSON

2007. június 17. 23:50

A korszerű demokráciában a Közmeghallgatás intézménye teszi lehetővé az átlag polgárnak, hogy a VÁROSHÁZÁN mondjon véleményt a közügyek alakulásáról. Panaszkodjon, kérjen, próbálja érveivel meggyőzni a választott urakat és hölgyeket. Mivel a Kecskeméti Civilek Közösségét a helyi politika - függetlensége és önállósága miatt - hátrányos megkülönböztetésre ítéli, ezt a fórumot használja majd ki a szervezet, hogy nyilvánosan is elmondja véleményét.

Részletek
A PORTA SEGÍT: LERAKTÁK A KUNBARACSI HARANGTORONY ALAPKÖVÉT

A PORTA SEGÍT: LERAKTÁK A KUNBARACSI HARANGTORONY ALAPKÖVÉT

2007. június 17. 13:03

Az úrnapi körmönet és a Te Deum után ünnepélyes keretek közt a település előljárói, egyházi vezetők és a Porta Egyesület alapító-szervezője együttesen helyezte a földbe a kunbaracsi hívek által oly régen áhított harangtorony alapköváét, vasárnap délelőtt. Az épület - mely fábol épített torony lesz - terveit Borbály Lajos, Kós Károly-díjas építész álmodta meg. A bekerülési költség meghaladja a bruttó 10 millió forintot. Bele- értve azt az új harangot is, amelyet hívek szeretnének készíttetni Gombos Miklós harangöntő mesterrel.

Részletek
SUGÁR GYÖRGY EMLÉKVERSENY A BÉKÁS KÚTNÁL

SUGÁR GYÖRGY EMLÉKVERSENY A BÉKÁS KÚTNÁL

2007. június 16. 17:50

Emlékezni szép, emlékezni kötelesség! Egy jó barátra, egy civil szervezőre, egy egyesületalapítóra, a nemrélg elment Sugár Györgyre emlékeztek ma a főtéri sakk-parkban. A szervező a Napsugár Egyesület vezetősége volt. A rendezvény sok-sok vendéget, sportolót és érdeklődőt vonzott a békás-kúthoz.

Részletek
HALLÉ FŐZŐ FŐMOGULOK TALÁLKOZÓJA VERÁNKÁN

HALLÉ FŐZŐ FŐMOGULOK TALÁLKOZÓJA VERÁNKÁN

2007. június 16. 13:31

A PORTA GASZTRÓ munkacsoport sokat és szenvedélyesen dolgozik azért, hogy a változó világban fönnmaradjon a magyar étel-készítési, ízesítési hagyomány. Ne feledjke a legifjabb korosztály a halász-, pákász-, vagy pásztor emberek által használt alapanyagokat, eszközöket, módszereket. Hisszük: hogy mindennek aztért az igazi letéteményese az ember, a jó ízlésű, korrek és következetes szakács. A Veránkán nrendezett PORTA HAL-PARTIN jeles mestereket találkoztattunk....

Részletek
STRANDOLJUNK: a város egyik legszebb kertje

STRANDOLJUNK: a város egyik legszebb kertje

2007. június 15. 14:12

A PORTA NAPI HÍRLEVÉL rendszeresen szemlézi a város utcáit, tereit, középületeit, magánkertjeit. Szomorú kötelezettséget vállal amikor a szégyenfoltokról ad számot, amikor fölhívja az illetékesek figyelmét a bajra-gondra; teendőket ajánl.

Részletek