Július 18. csütörtök, Frigyes
Porta-vizit a főépítésznél

Porta-vizit a főépítésznél

2007. szeptember 6. 10:26

Együttműködési szándékáról biztosította egyesületünket Vásárhelyi Dániel, Kecskemét közelmúltban tisztségbe iktatott főépítésze, aki ma délelőtt irodájában fogadta képviselőinket. A végig oldott hangulatú, kellemes légkörű megbeszélésen a felek elsősorban a Porta aktuális kezdeményezéseit tekintették át.

Részletek
Faiskolai nap Kecskeméten

Faiskolai nap Kecskeméten

2007. szeptember 6. 09:34

Szeptember 8-án (szombaton) faiskolai napot tartanak a Kefag kisfái parkerdészetében. Az immáron hagyománynak számító rendezvényen hasznos tanácsokkal szolgálnak mindazoknak, akik a közeljövőben facsemeték telepítésére készülnek kertjükben. A szakmai nap délelőtt 9 órától kezdődik és 4 óráig tart.

Részletek
Ezen a héten fertőtlenítik a kecskeméti kukákat

Ezen a héten fertőtlenítik a kecskeméti kukákat

2007. szeptember 5. 13:54

Hétfőn kezdődött és péntekig tart a szemétgyűjtő konténerek fertőtlenítése Kecskeméten. A Városgazdasági Kft. ügyfélszolgálati előadója a Petőfi Népe érdeklődésére elmondta: a magánszemélyek által bérelt, 770 és 1100 literes szemétgyűjtő kukák (zöld, műanyag, felfelé nyíló tetejű, illetve fém tolótetős konténerek) mosása és fertőtlenítése ingyenes.

Részletek
Elismerés és fejlesztés Bócsán

Elismerés és fejlesztés Bócsán

2007. szeptember 5. 11:28

Új gyártósorral bővíti kapacitását a Poli-Farbe Vegyipari Kft. A Magyar Termék nagydíjas cég berendezéseinek ünnepélyes átadására 2007. szeptember 12-én kerül sor Bócsán. Ünnepélyes keretek között adják át a bócsai Poli-Farbe Kft. új gyártósorát szeptember 12-én (szerdán) 10 óra 30 perctől. Ugyanekkor kerül bejelentésre az is, hogy az egyebek mellett falfestékeket, zománcokat és hígítókat előállító cég a rangos Magyar Termék Nagydíjat nyerte el a közelmúltban.

Részletek
Bemutatjuk aktivistáinkat - Bognár Bence

Bemutatjuk aktivistáinkat - Bognár Bence

2007. szeptember 5. 08:34

Bence, a Porta Egyesület buzgó aktivistája 1990 márciusában született Debrecenben. Jelenleg a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola végzős diákja. Keresztapján, az újságíró Rajnai Attilán keresztül került kapcsolatba az egyesülettel és Farkas P. József ügyvezető igazgatóval. A hosszú nyári szünidőben immár második alkalommal vállal aktivista szerepet.

Részletek
Ismét Gutenberg Nap Kecskeméten

Ismét Gutenberg Nap Kecskeméten

2007. szeptember 4. 12:47

A jeles nyomdászelődökre és máig ható rangos örökségükre 2007. szeptember 13-án, csütörtökön emlékezik a szakma. 16 óra 30 perckor kezdődik a koszorúzás Szilády Károly, az első kecskeméti nyomdász és nyomdatulajdonos emléktáblájánál, az Aranyhomok Szálloda előtti téren. A program 17 órától szakmai konferenciával folytatódik a Katona József Könyvtárban. Itt adja át Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a Szilády-díjat.

Részletek
Tanácskozási jogra várva

Tanácskozási jogra várva

2007. szeptember 4. 11:57

Előreláthatóan szeptember végén születhet döntés arról, hogy a Kecskeméti Civilek Közössége a jövőben tanácskozói joggal vehessen részt a városi közgyűlés és a bizottságok munkájában.Az előzményekről: a Porta Egyesület kezdeményezésére létrejött Kecskeméti Civilek Közössége még májusban kérelmezte a tanácskozási jogosítványt, amelynek révén az állandó meghívottak mellett vehetne részt Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése és a bizottságok munkájában.

Részletek
Bemutatjuk aktivistáinkat - KŐRÖSNÉ DÉNES MÁRTA

Bemutatjuk aktivistáinkat - KŐRÖSNÉ DÉNES MÁRTA

2007. szeptember 3. 14:26

Kőrösné Dénes Márta két fiúgyermek édesanyja. 14 évig dolgozott a Megyei Tanács Mezőgazdasági Osztályán főelőadóként, majd az OTP Dél-Alföldi Régiójának volt alkalmazottja. Ide s tova 2 éve aktivistája a Porta Egyesületnek, miközben az ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület elnök-helyettese, valamint a Mezőgazdasági Nyugdíjasok Megyei Szervezetének sportfelelőse.

Részletek
Véget ért a Tourist Police-Porta kirendeltség szolgálata

Véget ért a Tourist Police-Porta kirendeltség szolgálata

2007. szeptember 3. 14:21

Még májusban kötött együttműködési megállapodást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Porta Egyesület azzal a céllal, hogy a város főterén az idegenforgalmi szezon alatt a Tourist Police központot - a Porta Egyesület szolgáltatásaival bővítve tevékenységét - közösen működtetik.

Részletek