Július 18. csütörtök, Frigyes
A Sobri-legenda folytatódik

A Sobri-legenda folytatódik

2007. október 14. 22:26

Farkas Józsefnek keresztelték, de mindenki Sobrinak szólította. Köpcös, pirospozsgásos, barátságos embernek ismertem meg, aki könnyen kapható minden huncutságra. Vagyis a hajdani betyár nevét, nem véletlenül ragasztották rá. A nyolcvanas évek derekán, a Nagybaracskai Halászcsárdában barátkoztunk össze, amit a legendás Sobri-féle halászlé tett híressé, messze vidékeken is.

Részletek
15 éve indult újra a Kecskeméti Református temető!

15 éve indult újra a Kecskeméti Református temető!

2007. október 12. 13:32

Az 1788 óta létező sírkertben, Szabó Gábor elnöklelkész köszöntötte az összegyűlt vendégeket, majd röviden bemutatta annak múltját, jelenét és reményteljes jövőjét.A múlt felidézése során kitért mondandójában a legsötétebb korszakra is, mikor 1964-ben más felekezeti temetőkkel együtt a Reformátusokét is bezáratta az akkori rendszer.

Részletek
Építkezések a Porta közreműködésével

Építkezések a Porta közreműködésével

2007. október 12. 13:06

A műkertvárosi Assisi Szent Ferenc felszentelésével nem értek véget azok az építkezések, amelyekben a Porta Egyesület aktív szerepet vállalt. Hamarosan felszentelésre kerül a Bodri kereszt, elkezdődnek a Wojtlya Barátság Központ felújítási-bővítési munkálatai, Kunbaracson pedig harangtornyot emelnek a helyi katolikus templom mellé.

Részletek
Nyugdíjasok köszöntése

Nyugdíjasok köszöntése

2007. október 11. 12:05

A nyugdíjasokat köszöntötték Kecskemét város és az Idősgondozó Szolgálat rendezvényén október 10-én, az Erdei Ferenc Művelődési Központ Nagytermében.Dr. Zombor Gábor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a nehéz gazdasági helyzet ellenére a városvezetés mindent megtesz, hogy a nyugdíjasok életszínvonala ne csökkenjen.

Részletek
Műkert: TEMPLOMI SZÉKEK - emlékezőknek

Műkert: TEMPLOMI SZÉKEK - emlékezőknek

2007. október 11. 09:31

A napokban megérkeznek a néhány hete felszentelt műkertvárosi templomba a székek is. A hívek kényelmét 150 darab, e helyre tervezett ülő alkalmatosság szolgálja majd. Ahogy a templom, úgy a berendezés is főként adományokból készül. ....

Részletek
Lengyel ösvényeken

Lengyel ösvényeken

2007. október 10. 15:54

Nemrég a Wadowice városából érkezett küldöttség látogatásán „csillogtatta” magas szintű lengyel nyelvtudását Bodolay Géza, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, akit lapunk most lengyel kötődéseiről kérdezett. További érdeklődésünkre a direktor azt felelte: csinos reményeket fűz újraválasztásához.

Részletek
Mozgalmas év vége a Portánál

Mozgalmas év vége a Portánál

2007. október 10. 15:39

Az esztendő hátralévő hónapjai is eseményekben gazdagnak ígérkeznek a Porta Egyesület számára. A kínálatot kiállítás-megnyitók és könyvbemutatók színesítik, míg az év vége elsősorban a karitatív kezdeményezések jegyében telik. Mostani összeállításunkban a programkínálatból szemezgetünk.

Részletek