Június 17. hétfő, Alida, Laura
Civilek az éterben

Civilek az éterben

2007. szeptember 21. 15:29

Civiliáda címmel közéleti műsort indít a Porta Egyesület a Gong Rádióban. A hetente jelentkező műsort Bukovinszky Zsolt és Farkas P. József szerkesztik. Mint ígérik: az aktuális civil kezdeményezéseket, kérdéseket kívánják górcső alá venni. − A Gong Rádió már az eddigiekben is sokat foglalkozott az állatvédő mozgalmakkal. Örömteli, hogy most tematikus műsort szentelnek a civil szférának − nyilatkozta Farkas P. József.

Részletek
Népművészet minden mennyiségben

Népművészet minden mennyiségben

2007. szeptember 21. 15:00

Kodály jegyében kezdődött meg tegnap az idei, XXI. Kecskeméti Népzenei Találkozó, amelynek ingyenes programjaira vasárnap estig várják az érdeklődőket. Mindhárom nap a főtéren mesterségbemutatókkal színesített népzenei lemezbörzét és népművészeti kirakodóvásárt tartanak. Több időpontban is népzenei sokadalomba várnak mindenkit.

Részletek
Szombaton tízkor startolnak a bringások

Szombaton tízkor startolnak a bringások

2007. szeptember 20. 13:54

Utolsó egyeztetésüket tartották a szombati Autómentes Nap szervezői, akik remélik: idén is minél többen vesznek részt a rendezvényen. A megbeszélés helyszínén, Nánai László, rendőr százados irodájában elhangzott: a 10 órakor induló kerékpáros felvonulás idejére szakaszosan lezárják a Kossuth tértől a Benkó Zoltán Szabadidőparkig vezető útvonalat.

Részletek
„Hol sírjaink domborulnak…” – meghívó

„Hol sírjaink domborulnak…” – meghívó

2007. szeptember 20. 10:05

A Történelmi Vitézi Rend Társadalmi Egyesület és a Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége Bács-Kiskun megyei szervezetei tisztelettel meghívják Önt az emlékkövek felállításának 80. évfordulójára felújított mementó átadási ünnepségére a kecskeméti Szentháromság temetőbe, 2007. szeptember 29-én (szombaton) délután 14 órára. Helyszín: a temető Küküllő utcai bejárata.

Részletek
Világrekorder napóra a Planetáriumnál

Világrekorder napóra a Planetáriumnál

2007. szeptember 20. 09:28

Hamarosan Kecskemét büszkélkedhet a világ legnagyobb hengernapórájával. A Planetárium homlokzatát díszítő, 17 méter átmérőjű szerkezet Marton Géza tervei alapján készül. Az elemek felhelyezésében a Gáspár András Szakközépiskola szobafestő diákjai és Hódos Lajos szakoktató vannak segítségére. Az elmúlt napok egyébként már részben a területrendezés jegyében teltek: kőzúzalékot szórtak szét és növényeket ültettek a napóránál.

Részletek
Szakadjunk el a kocsitól!

Szakadjunk el a kocsitól!

2007. szeptember 19. 13:06

Igényes családi programokkal várja az alternatív közlekedési módozatok iránt érdeklődő kecskeméti polgárokat a szombati Autómentes Nap − ígérik a szervezők, akik ma sajtótájékoztatón számoltak be a rendezvény előkészületeiről. Jó hír, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint napos, száraz időre számíthatunk szeptember 22-én.

Részletek
Szegény családok! – Prés alatt a Présház utcában

Szegény családok! – Prés alatt a Présház utcában

2007. szeptember 19. 09:18

Nagyon nehéz! – emeli föl a hangját az egyik négygyermekes anya a Szeleifaluban arra a kérdésre, hogy "Milyen az életük mostanában?” – Egy keresetből tartjuk fenn magunkat. Egy kilogramm hús 1000 forint, a krumpli 160, ha pedig cipőt veszek valamelyik gyereknek, 5 ezer forintnál alább nem úszom meg. Ketten általános iskolások, egy óvodás, a legkisebbel pedig gyesen vagyok. A tanév kezdésére ráment szinte minden pénzünk. Amit az önkormányzattól kaptunk, 5 ezer forintot, csak csepp volt a tengernyi kiadáshoz. Próbálnának annyiból megélni a miniszterek és a parlamenti képviselők, mint mi!

Részletek
Aktivistánkat köszöntöttük

Aktivistánkat köszöntöttük

2007. szeptember 18. 13:42

Felvetelünk a Porta Egyesület lelkes aktivistájának szeptemberi búcsúztatásán készült. Paszterkó József − Józsi – a nyári hónapokban dolgozott a Végh Mihály téri irodában; feladata elsősorban a honlap frissítése, aktuális információk szemezgetése volt. Mindeközben jó, sőt baráti kapcsolatot épített ki szervezetünk valamennyi tagjával. Nem meglepő, hogy „teltházas” volt az a szeptember elején megrendezett összejövetel, ahol a Porta megköszönte aktivistájának nyári tevékenységét. Józsi egyébként időközben már el is utazott Németországba, ahol − nyelvtanulási szándékkal − az elkövetkező egy évet tölti.

Részletek
Megihlette a templom

Megihlette a templom

2007. szeptember 18. 12:00

A műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templom építési munkálatai, a hívek áldozatvállalása ihlette meg Kő Ferencet, jeles kortárs festőművészt. A felvételünkön látható festmény − amely az első, ám minden bizonnyal nem utolsó művészi alkotás a szeptember 30-án felszentelendő intézményről − hamarosan az Alföldi Napló szerkesztőségének falait díszítheti.

Részletek