Szeptember 24. vasárnap, Gellért, Mercédesz
PORTA AKCIÓ: Kalazanczy Szent József szellemében

PORTA AKCIÓ: Kalazanczy Szent József szellemében

2006. szeptember 2. 21:06

Pénteken tovább folytatta a kecskeméti Porta Egyesület az egy héttel korábban, a Wojtyla Barátság Központban megkezdett tanszerosztó akcióját. Augusztus 25-én, Kalazanczy Szent József ünnepén indította útjára a civil szervezet gyermeksegítő szolgálatát, melynek első tennivalója az iskolába induló, rászoruló kisdiákok, illetve szüleik támogatása volt.

Részletek
WOJTILA GYERMEKSEGÍTŐ SZOLGÁLAT ALAKULT

WOJTILA GYERMEKSEGÍTŐ SZOLGÁLAT ALAKULT

2006. augusztus 27. 10:34

Pénteken jelentette be Farkas P. József alapító, hogy a WOJTILA BARÁTSÁG KÖZPONT (WBK) valamint a SZENTESTE ALAPÍTVÁNY megszervezte és augusztus 25-dikétől (Kalazanci Szent József ünnepétől) üzemelteti is a GYERMEKSEGÍTŐ SZOLGÁLATOT. A neves alapítvány már több mint másfél évtizede szervezi a támogató-segítő munkát. Különösen önkormányzati intézetekkel együttműködve. A most megalakuló szolgálat a szegénycsaládok gyermekeire figyel következetesebben.

Részletek
Épül a PORTA: Tiringer Ferenc-kör alakul

Épül a PORTA: Tiringer Ferenc-kör alakul

2006. augusztus 26. 20:06

Gábor Ildikó, a kecskeméti Piarista Gimnázium történész tanára kezdeményezésére, a Köztér Munkacsoport egyik egységeként, újabb szervezet kezdi meg munkáját hamarosan a PORTA EGYESÜLET égisze alatt: a Tiringer Ferenc-kör. A szervezet munkaprogramját kidolgozó kutató a következő feladatok megvalósítását látná jónak:

Részletek
Segítség az iskolakezdéshez

Segítség az iskolakezdéshez

2006. augusztus 22. 12:11

A Wojtyla Barátság Központ a Lokálpatrióták Egyesületével és a Vöröskereszttel együtt segíteni szeretne azoknak a hátrányos helyzetű családoknak, melyeknek több gyermeke iskoláskorú és anyagi okok miatt gondot okoz a tanszer beszerzése, az iskolai felkészülés.

Részletek
Sikeresen startolt a Vöröskereszt - Porta véradás

Sikeresen startolt a Vöröskereszt - Porta véradás

2006. augusztus 19. 13:48

Szombaton reggel kilenctől folyamatosan foglaltak a véradóágyak a Vör9öskereszt - PORTA első közös VÉRADÓ akcióján. A két szervezet az utóbbhi időkben közös terveken dolgozik. Sokat hallhatunk ezekről majd a következő hetekben. Az első nagyobb az ünnepi véradás megszervezése a város főterén, a nagytemplom és a Piramis Udvar közti parkírozóban. A start: sikeres volt. Egbész délelőtt folyamatos volt jelentkezés, a véradó állomás munkatársai cseppet sem pihentek.

Részletek
Ünnepi véradás Kecskemét főterén

Ünnepi véradás Kecskemét főterén

2006. augusztus 18. 09:46

Véradást szervez Kecskemét főterén a Porta Egyesület és a Vöröskereszt augusztus 19-én és 20-án 9 és 17 óra között. A Nagytemplom és a Piramis udvar közötti parkolóban egy 13 méteres, speciális véradó busz várja azokat az önkénteseket, akik így szeretnének segíteni a bajbajutottakon.Az ünnepi véradás apropója, hogy a nyári hónapokban a szokottnál kevesebb vér gyűlik össze, az igény viszont - többek között a kiemelkedően sok közúti baleset miatt - megemelkedik.

Részletek
DR. LOVAS DÁNIEL NYERTE A SUGÁR - PORTA BADACSONY KUPÁT

DR. LOVAS DÁNIEL NYERTE A SUGÁR - PORTA BADACSONY KUPÁT

2006. augusztus 14. 09:32

Rájátszás döntött, így lett a Sugár Szabadidő Egyesület és a Porta Egyesület újabb közös versenyén - melyet Szeremley Huba badacsonyi borkirály tiszteletére hirdettek meg - győztes Dr. Lovas Dániel, a Kecskeméti Lapok Könyvkiadó főszerkesztője. A második helyen Zsolnai Ferenc, a harmadikon a küzdelem névadója Szeremley Huba végzett. De mindenki győztes volt, mer igazi verseny hangulatban tölthetett el négy öt órát.

Részletek