Február 27. kedd, Ákos, Bátor
Gutenbergre és Sziládyra emlékeztek a mai követők

Gutenbergre és Sziládyra emlékeztek a mai követők

2007. szeptember 14. 14:23

�Ment-e a könyvek által a világ elébb?� Egyebek mellett erre a kérdésre keresték a válaszokat azok, akik részt vettek az immáron hatodik alkalommal megrendezett Gutenberg napon. A Porta Egyesület rendezvényén idén is átadásra került a Szilády-díj, amellyel ezúttal a Korda Kiadó teljesítményét ismerték el.

Részletek
Javuló helyzet pollenfronton

Javuló helyzet pollenfronton

2007. szeptember 13. 15:21

A pollenhelyzet javításáért végzett munkánk eredményeként a Porta Egyesület delegáltja is részt vett azon a bizottsági ülésen, amelyen a szennyezettség csökkentéséhez vezető további lépésekről esett szó.

Részletek
Templomműködtető egyesület alakul a Műkertvárosban

Templomműködtető egyesület alakul a Műkertvárosban

2007. szeptember 12. 17:21

Háromnapos ünnep keretében szentelik fel, illetve adják át a nagyközönségnek a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templomot. A hívek hozzájárulásainak köszönhetően a teljes költségvetéséből immáron csak az utolsó hétmillió forintos tétel hiányzik. Új fejlemény, hogy hamarosan megkezdi munkáját az új létesítmény működtetéséért felelős egyesület.

Részletek
Ki volt Szilády Károly?

Ki volt Szilády Károly?

2007. szeptember 11. 16:54

Szilády Károlyra, az első kecskeméti nyomdászra és nyomdatulajdonosra emlékezünk szeptember 13-án a Guttenberg Nap alkalmából. A program 16 óra 30 perckor kezdődik az Aranyhomok Szálloda előtti téren, majd szakmai konferenciával a Katona József Könyvtárban folytatódik. Itt adják át a rangos Szilády-díjat is.

Részletek
VÉGRE  LÁTHATÓ A KECSKEMÉTI  ASSISI SZENT FERENC TEMPLOM

VÉGRE LÁTHATÓ A KECSKEMÉTI ASSISI SZENT FERENC TEMPLOM

2007. szeptember 8. 22:03

A Piramis Kft. munkásai lebontották a műkerti épület oldaláról az állványokat, végre teljes pompájában látható Kecskemét új büszkesége az Assisi Szent Ferenc templom - a városrészben évtizedek óta nem épült másik közösségi létesítmény. A Borbély Lajos, Kós Károly-díjas építőművész munkáját dicsérő igen szép épületet szeptember 30-án, délután 5 órakor szenteli föl dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek.

Részletek