Május 25. szombat, Orbán
Elsejétől egy hónapig Téli Fesztivál!

Elsejétől egy hónapig Téli Fesztivál!

2007. november 21. 09:53

Idén először rendezik meg Kecskeméten a Téli Fesztivált. Úgy tűnik, Magyarországon ez lesz az egyik leggazdagabb városi program az advent időszakában. Százhúsz különböző programmal készülnek a Kecskeméti Téli Fesztiválra, amely december 1-én, azaz jövő szombaton kezdődik, és január 1-ig tart. A részletekről tegnap tartottak sajtótájékoztatót, ahol Zombor Gábor polgármester elmondta: Mivel tavaly is rendkívül népszerűek voltak az advent időszakában rendezett programok, ezért született a gondolat, hogy ezt most először, egységesen rendezik meg. A szervező az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ, amely a munkába bevonja a polgármesteri hivatal munkatársait is.

Részletek
Kiszabadított Jézus

Kiszabadított Jézus

2007. november 21. 08:47

A Porta Szent Ilona Keresztköre aktivisták segítségével el szeretné készíteni a rekonstrukcióra szoruló, vagy a teljes cserére váró Krisztus jelek, keresztek Bács-Kiskun megyei jegyzékét, térképét. E nagy cél elérése érdekében együttmunkálkodik a helyi önkormányzatokkal, plébániákkal, honismereti közösségekkel és a közútkezelő mérnökökkel is. Nagyon sok szép műemlék jellegű értékes kereszt - lehet, hogy éppen kitűnő állapotban - fontos, forgalmas országút mellett áll, de a növényzet, a fák, bokrok eltakarják a járókelők elől.

Részletek
40 ezer látogatót várnak a kecskeméti Munkácsy-kiállításra

40 ezer látogatót várnak a kecskeméti Munkácsy-kiállításra

2007. november 20. 09:00

Gazdagabb kiállítási anyag és gasztronómiai, zenei, irodalmi kísérőrendezvények teszik különlegessé a Munkácsy-festényekből összeállított utazótárlat hírös városi bemutatóját. Megkezdődtek a 2008 legnagyobb kecskeméti kulturális eseményének ígérkező tárlat előkészületei. Laczkó János megyei múzeumigazgató és munkatársai nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy a nagyközönség számára eddig jobbára ismeretlen oldaláról mutassák be a világhírű magyar festő életművét.

Részletek
Aki házasodni szeretne, igyekezzen!

Aki házasodni szeretne, igyekezzen!

2007. november 20. 08:51

Május szinte minden hétvégéjén legalább nyolc esküvő lesz jövőre, de az augusztusi hétvégék sem maradnak üresen. Legalábbis az előzetes esküvői előjegyzések szerint, amit november 12-e óta lehet megtenni a kecskeméti anyakönyvi csoportnál. A boldogító igen kimondásáig azonban hosszú út vezet. 2008. augusztus 9-e igen népszerűnek tűnik: jelen pillanatig úgy tűnik, hogy azon a napon tizenegyszer fog elhangozni a boldogító igen - tudtuk meg az anyakönyvi csoportnál.

Részletek
A városháza is a Világörökség része lehet

A városháza is a Világörökség része lehet

2007. november 20. 08:41

Ismerd meg, becsüld meg és cselekedj! Ezzel az ajánlással indult hódító útjára egy új oktatási program. A Világörökség ifjú kezekben című segédanyag beépíthető a tanrendbe, akár már a következő tanévtől. Erre vállalkozik Kecskeméten a Gáspár András Szakközépiskola. Kecskemét szépsége, büszkesége, a Városháza épülete. A világörökség várományosa, rajta van az UNESCO listáján! Ezt jövőre már minden olyan diák tudni fogja, aki a Gáspár András Szakközépiskola építésznövendékeként egy tantárgy keretében tanul a világ egyetemes értékeiről. „A következő tanévtől az építész osztályokban ezt már tanítjuk. A tapasztalatokat pedig felajánljuk a többi iskolának” — nyilatkozta Leviczky Cirill igazgató.

Részletek
Önkormányzati lakásrendelet módosítás várható

Önkormányzati lakásrendelet módosítás várható

2007. november 20. 08:33

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése következő ülésén tárgyalja az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló rendelet módosításáról készült előterjesztést. Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. november 29-ei ülésén tárgyalja az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló 32/1999. (XII. 20.) sz. rendelet módosításáról készült előterjesztést. A rendelet módosításával kapcsolatban a 1993. évi LXXVIII. törvény 79. § szerinti érdekképviseleti szervezetek véleményüket 2007. november 28-án 10.00 óráig beérkezőleg adhatják le a Polgármesteri Hivatal Vagyon- és Lakásgazdálkodási Csoportjánál.

Részletek
Szent Erzsébet ünnepség a  Margaréta otthonban.

Szent Erzsébet ünnepség a Margaréta otthonban.

2007. november 19. 13:46

MOZO) November 19. Erzsébet nap. Jankovics Mercell: Jelkép kalendárium Novemberi rózsa (részlet)„A legtöbb ember nem szereti a telet. Ez tükröződik a télen szabadban nyíló virágokról szóló régi csodákban. E témának két szentje van, akik ráadásul közre is fogják a java telet. Egyikük Dorottya, „a farsang dámája” (febr. 6.), másikuk Árpád-házi (Magyarországi) Szent Erzsébet (nov. 19.).Erzsébet II. András királyunk lánya volt.

Részletek
Környezetvédelmi díj a Design Kft.-nek

Környezetvédelmi díj a Design Kft.-nek

2007. november 16. 22:59

(KOVY-PN) Környezetvédelmi díjjal tüntették ki a veszélyes hulladékkal foglalkozó kecskeméti Design Kft.-t az ÖKOTECH-kiállításon. A Metal-Art Nemesfémipari Zrt. vezérigazgatója, Szabó Andrásné adta át a díjat Vörös Zoltánnak a Design Kft. vezetőjének. Vörös Zoltán elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy országos szinten elismerték a környzetvédelm terén nyújtott munkájukat.

Részletek