Május 28. vasárnap, Csanád, Emil
Búcsúünnep Kisizsákon

Búcsúünnep Kisizsákon

2005. október 3. 13:54

A kisizsáki templom felszentelésének egyéves évfordulóján, október 2-án tartották a kápolna Búcsúünnepét. Az ünnepi szentmisét dr. Bábel Balázs, a Kalocsa - Kecskeméti Főegyházmegye érseke mondta; Marosi Izidort - volt izsáki plébánost, váci püspököt -, minden hívőt, támogatót, a kisizsáki dolgos közösséget Isten kegyelmébe ajánlva. A szentmisét követően a főpásztor és Hegedűs Béla református esperes felavatta a támogatók névsorát megjelenítő táblát, illetve a Marosi Izidor emlékére állított táblát, és a nevét hordozó kertet.

Részletek
Fórum építészeti értékeinkről

Fórum építészeti értékeinkről

2005. szeptember 30. 21:04

Pénteken délután a Városi Sportcsarnokban megrendezett Kecskemét Expo Hírös Bau Építészeti Szakkiállítás keretében a Porta Egyesület és a Kecskeméti Lapok Kft. standján nyitották meg a "Porta: építő közösség" című kiállítást. Dr. Szécsi Gábor polgármester köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy akik hagyományt mentenek, örökséget óvnak, egyúttal hagyományt teremtenek, és példát is mutatnak. - Nagyon fontos, hogy műemlékeink megmaradjanak - mondta dr. Szécsi Gábor. - Részben úgy, hogy felújítjuk őket, ugyanakkor oly módon is, hogy tartalmat, életet adunk ezeknek az épületeknek.

Részletek
Különleges látogatás

Különleges látogatás

2005. szeptember 29. 12:11

Kecskeméten járt Msgr. dr. Pintér Gábor érsek, stockholmi pápai nuncius, aki meglátogatta régi kedves barátját, Farkas P. Józsefet, a Porta Egyesület alapítóját is. A vatikáni diplomácia egyetlen magyar tagja Csépán született, és Kecskeméten járt iskolába. Azóta is képviseli városunkat munkája során, bármerre is jár öregbíti Kecskemét jó hírét.

Részletek
Koncert az üdvhadsereg évfordulóján

Koncert az üdvhadsereg évfordulóján

2005. szeptember 28. 13:43

Szerdán Kecskeméten járt Tscopp Ruth őrnagy, az Üdvhadsereg magyarországi vezetője két kísérőjével: Hegedűs András és Hegedűs Rozália kapitányokkal, akik missziós tisztként szolgálnak. Látogatásuknak kettős célja volt. Egyrészt azért érkeztek városunkba, mert egy új gyülekezet alapítását tervezik, azt azonban még nem döntötték el, hol kezdjék el ezt a munkát. Egyelőre versenyben van Kecskemét mellett Gyöngyös és Tatabánya is, a három város közül ott hozzák létre új gyülekezetüket, ahol a legnagyobb szükség van arra.

Részletek
Sünmentő akció

Sünmentő akció

2005. szeptember 28. 09:56

Kecskeméten, az Arborétum-lakópark félbemaradt építkezésén esett fogságba az a szegény kis sün, amelynek kiszabadítására mentőakció indult a napokban. A kis tüskés hetekkel ezelőtt eshetett a négyméteres gödörbe, ahol - mivel kimászni nem tudott - már komoly járatokat ásott. Csoda, hogy a nagy meleg majd az óriási esőzések dacára életben maradt, de szerencséje volt akkor is, amikor kutyasétáltatás közben észrevette őt Gyenesné Editke. Bár a kerítésen keresztül nem tudott bejutni a kis jószághoz, minden nap vitt neki elemózsiát.

Részletek
Katolikus kirándulók Kecskeméten

Katolikus kirándulók Kecskeméten

2005. szeptember 28. 09:39

Több mint ötvenen érkeztek az ország minden részéből az Országos Katolikus Egyházművészeti és Műemléki Tanács tagjai, hogy megnézzék Kecskemét és környéke egyházi nevezetességeit. A program szervezésében a Porta Egyesület segítette a kirándulókat. A vendégek érkezésük után szentmisén vettek részt a Barátok templomában, amelyet dr. Bábel Balázs érsek celebrált, ezután meghallgathatták Lackó János előadását a templom történelméről. Majd átvonultak a Nagytemplomba, ahol Gyergyádesz László tartott beszámolót a templom nevezetességeiről, a Cifra Palotában egyházművészeti kiállítást tekintettek meg.

Részletek
Jótékony Fourtissimo

Jótékony Fourtissimo

2005. szeptember 27. 10:17

Telt ház előtt adott nagy sikerű jótékonysági hangversenyt a kecskeméti Barátok templomában a Fourtissimo együttes, valamint Magda Dávid orgonaművész. A családi fúvószenekar és az orgonista a Porta Egyesület szervezésében a templom még hátralévő felújítási munkálataihoz járult hozzá nemes gesztusával. A komolyzenei összeállításban többek között Lully, Bach, Wagner, Schubert, Ravel és Dvořák művei szerepeltek. A hangversenyen vendégművészként működött közre Horák Menyhért trombitán és Falusi János ütősökön.

Részletek
Fergeteges mulatság, harangszenteléssel

Fergeteges mulatság, harangszenteléssel

2005. szeptember 25. 14:55

A kecskeméti Hunyadiváros két önkormányzati képviselője, Leviczky Cirill és Pászti András az ott élők régi álmát, tervét váltotta valóra, amikor megszervezte az első Hunyadivárosi Napokat. Az esemény aktualitását a településrész névadásának közelgő százéves jubileuma adta. Az elmúlt hétvégén megrendezett programsorozat méltó ünnepe volt a jeles évfordulónak.

Részletek
Kétezren a Samsung futáson – Képgaléria!

Kétezren a Samsung futáson – Képgaléria!

2005. szeptember 25. 14:43

Hatalmas sikert hozott a Kecskeméten immár 11. alkalommal megrendezett Samsung futás, amelyet szombat délelőtt rendeztek. Adamik Zoltán főszervező tájékoztatása szerint kétezer kecskeméti futotta le a mintegy négy kilométeres távot. A Porta Egyesület által támogatott iskolai váltóversenyen 21 csapat indult, a győztes a fiúknál a Petőfi Sándor, a lányoknál a Lánchíd utcai általános iskola csapata lett.

Részletek
II. Toronypróba Ünnep

II. Toronypróba Ünnep

2005. szeptember 25. 14:11

Szeptember 23-án a nagy társadalmi összefogással megvalósult kisizsáki Szent Kereszt kápolnában a második toronypróba ünnepet tartották. A Porta Egyesület és a kisizsáki közösség közös rendezvénye a Sárfehér Napok programsorozatába illeszkedett, amit nagy érdeklődés kísért. Az esemény első momentumaként tárogató szólalt meg a templom tornyából, majd Fourtissimo Classic fúvósegyüttes különleges koncerttel örvendeztette meg a közönséget. A szabadtéri hangversenyt követően Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója köszöntötte a vendégeke

Részletek