Február 28. szerda, Elemér
DR. BÁBEL BALÁZS,  ÉRSEK SZENTELTE FÖL  A MŰKERTI TEMPLOMOT

DR. BÁBEL BALÁZS, ÉRSEK SZENTELTE FÖL A MŰKERTI TEMPLOMOT

2007. szeptember 30. 23:10

Mintegy 1500 hívő jött el ma délután a műkerti Assisi Szent Ferenc Templomhoz, hogy együtt örüljön, énekeljen és mondjon hálát az egyház papjaival a csodálatos szakrális épületért és legyen jelen amikor az Úr valóságos teste és vére, a zsoltárok hangjától kísérve megérkezik Isten újabb, földi otthonába. A látványos, nagyon szép ceremónián Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét-i érsekkel tizennégy paptestvér koncelebrált. A metropolita a következő szentbeszéddel ajánlotta az Úrnak és a híveknek az új, nyolcvan millió forintos költséggel megépült csodálatosan szép épületet.

Részletek
GASZTRO-PARTY FELSŐLAJOSON GARACZI JÁNOS ÉS OROSZ JÓZSEF ASZTALÁNÁL

GASZTRO-PARTY FELSŐLAJOSON GARACZI JÁNOS ÉS OROSZ JÓZSEF ASZTALÁNÁL

2007. szeptember 30. 10:42

A hétvégén tartotta a PORTA Egyesület hagyományos GASZTRÓ-PARTY-ját, a helyszín most is a felsőlajosi ÚJ TANYACSÁRDA, a vendéglátó (a civilszervezeten kívül) – éppen úgy mint tavaly és tavaly előtt – a világhírű vendéglátóhely kollektívája volt. Most azonban egy specialistát, a bárány- és birka ételek elkészítésének felső-kiskunsági mesterét,....

Részletek
Új sportcsarnokot avatnak Félegyházán

Új sportcsarnokot avatnak Félegyházán

2007. szeptember 26. 15:58

Szombaton délután ünnepélyes keretek között adják át Kiskunfélegyháza új sportlétesítményét. A magántőke bevonásával megvalósított Kész Aréna Kiskunfélegyházi Sportcsarnok több ezer néző befogadására alkalmas, és a tervek szerint egyaránt otthont adhat válogatott szintű sporteseményeknek, valamint igényes kulturális programoknak. Mindamellett ígérik: a szabadidőportok űzői sem szorulnak ki az új intézmény falai közül. - Az első nagy "durranásnak" a női kézilabda-válogatott novemberi felkészülési mérkőzése ígérkezik - tudtuk meg Kurucz István igazgatótól.

Részletek
A hajléktalan-ellátók már a hideg napokra készülnek

A hajléktalan-ellátók már a hideg napokra készülnek

2007. szeptember 26. 13:09

A Wojtyla Barátság Központ munkatársai is részt vettek azon a műhelybeszélgetésen, ahol a kecskeméti hajléktalan-ellátás aktuális kérdéseit tekintették át a szakszolgálatok. A szakmai találkozón egyebek mellett elhangzott: a Porta Egyesület társszervezésében idén is megrendezik a "Ötezren Szent Erzsébet és Szent Miklós asztalánál" nevű karitatív eseménysorozatot a Főtéren.

Részletek
AZ EGYHÁZ HÍVATALOSAN IS ÁTVETTE A MŰKERTI TEMPLOMOT

AZ EGYHÁZ HÍVATALOSAN IS ÁTVETTE A MŰKERTI TEMPLOMOT

2007. szeptember 25. 17:10

Hétfőn délután hivatalos egyházi ünnepségre került sor a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templomnál. Dr. Fekete László, a Templomépítő Egyesület elnöke és Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója készre-jelentették az egy év alatt fölépült szakrális-központot Farkas Lászlónak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye helynökének, kecskeméti plébánosnak, aki miután megszemlélte a magyar katolikus egyház új létesítményét átvette az szimbólikusan.

Részletek
Alföldi Napló: színesebb és több

Alföldi Napló: színesebb és több

2007. szeptember 25. 14:06

Megjelent az Alföldi Napló szeptemberi száma. A civil mozgalmak lapja most először jelentkezik 16 oldalon, 8 színes laphelyen. A nyáron indult orgánum aktuális számában ezúttal is számos beszámoló, színes és hasznos információ várja az olvasókat.

Részletek
Világszerte siker az autómentes nap

Világszerte siker az autómentes nap

2007. szeptember 25. 10:30

Amszterdam szombaton bezárta kapuit az autók előtt, a csatornák városába csak gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközön lehetett bejutni csakúgy, mint a szomszédos Belgium vagy a távoli Kína nagyvárosaiba.

Részletek