Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
BAON.HU: KÉRDEZZE BÁNYAI GÁBORT, a megyei közgyűlés elnökét

BAON.HU: KÉRDEZZE BÁNYAI GÁBORT, a megyei közgyűlés elnökét

2007. október 25. 07:55

Úgy nevezet „ON LINE” interjút hírdetett/vezetett a Petőfi Népe és a www.baon.hu internetes portál október 24.-én délelőtt 9 órától 11 óráig. A vendég: Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke volt. Sok értékes probléma, kérdés fölmerült, úgyhogy csak gratulálni tudunk a házigazdáknak és a válaszolónak is. Az egyik kedves hozzászólónak/kérdezőnek, Nagy Annának pedig kifejezetten köszönjük a délelőtt 10 óra 50-kor megfogalmazott panaszát/problémáját (melyet alább teljes terjedelmében közreadunk), hiszen így a PORTA EGYESÜLET is citálva lett, megszólíttatott a diskurzusban.

Részletek
Megújult az "Egymilliomodik hektár emlékerdő"

Megújult az "Egymilliomodik hektár emlékerdő"

2007. október 24. 15:28

42 hulladékgyűjtő edény, 28 pad, 6 régi sportszer valamint az információs táblák felületkezelésére, grafiti mentesítésére futotta az "Egymilliomodik hektár emlékerdőben" abból a támogatásból, amelyet a kecskeméti önkormányzat nyert pályázaton a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól. A karbantartási munkák során megszépült az emlékkő, valamint 3 új erdei tornaeszközt is kihelyeztek. A közel másfél milliós összegből megújult az erdei kocogópálya, kivágták a veszélyes vagy kiszáradt fákat és felújításra került a vandálok által megrongált verses tábla is.

Részletek
"Árva halottakra" emlékezik a Porta november 1-jén

"Árva halottakra" emlékezik a Porta november 1-jén

2007. október 24. 13:31

Az árva, az elhagyott, a hajléktalan halottakra emlékezik hagyományosan a Porta Egyesület Mindenszentek Napján, november 1-jén a Köztemetőben. A program a városi megemlékezést követően 17 óra után kezdődik annál a "Memento keresztnél", amely korábban a Végh Mihály téren, most pedig a temető ravatalozója mellett áll. A jelenlévők egy rövid ima és főhajtás után meglátogatják azt a közös sírt is, amelyben a hozzátartozó nélküli holtak nyugszanak.

Részletek
Felújított BODRI KERESZT     -     holnap szentelés

Felújított BODRI KERESZT - holnap szentelés

2007. október 24. 12:05

"Ezen szent kereszt emeltetett a szentháromság egy isten dicsőségére és az úton járóknak lelkük üdvösségére Bodri Béni és neje Virágh Teréz, gyermekeikkel: Bénivel és Imrével" - ez a felirat olvasható az 1922-ben felállított, Halasi út mentén található kereszten, amely a Vörös család nagylelkű áldozatvállalásának köszönhetően szépült meg az elmúlt hónapokban, a Porta Egyesület szervezésében. Bodri Béni 600 holdas nagygazda az egykori uradalmi major szélére állíttatta az útmenti feszületet, amely hosszú időn át a zarándokok imahelyéül is szolgált. A gazdának nem ez volt az egyetlen jócselekedete, a háborúból hazatért sebesülteknek földet osztott vagyonából. Október 25-én csütörtökön dr. Bábel Balázs a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke áldja meg a felújított keresztet. A program 15 óra 30 perckor kezdődik, amelyre várunk a környéken élőkőken túl minden érdeklődőt.

Részletek
Nyugdíjas rendőrök találkoztak

Nyugdíjas rendőrök találkoztak

2007. október 24. 10:29

Több mint háromszáz volt hivatásos rendőr, közalkalmazott, valamint özvegy kapott meghívót a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyugdíjas-találkozójára. A Kecskeméti Konzervgyárban lebonyolított rendezvényen dr. Kassai László rendőr-alezredes, rendőrkapitány köszöntötte a megjelenteket. A jó hangulatú találkozó kiváló lehetőséget teremtett, hogy a régi kollégák együtt elevenítsék fel a közös élményeket. Tekintse meg helyszíni képriportunkat!

Részletek
 Megnyílt a kiállítás Szent Erzsébetről

Megnyílt a kiállítás Szent Erzsébetről

2007. október 20. 14:07

Korona, kenyér és rózsák - Árpád-házi Szent Erzsébet életét és cselekedeteit mutatja be az a vándorkiállítás, amely vasárnap 10 óra 30 perckor nyílt meg a Porta Egyesület Dísztermében. A tárlat a nyolcszáz évvel ezelőtt született Árpád-házi Szent Erzsébet életét mutatja be az érdeklődőknek. A 1 x 1,3 méteres nagyságú képekből álló anyag a Szent Erzsébet Iroda révén jutott el Kecskemétre.

Részletek
Elindult a RÁDIÓ!

Elindult a RÁDIÓ!

2007. október 19. 14:04

Honlapunkon ezentúl rövidebb, hosszabb interjúkat hallhatnak fontos kecskeméti eseményekről, rendezvényekről, olyan témákról, amelyek meghatározóak a város fejlődése szempontjából. Hetente kerülnek fel új szerkesztett beszélgetések a RÁDIÓ menüpont alá, de természetesen a korábbi anyagok is folyamatosan letölthetőek a www.portaegyesulet.hu címről. Az internetes rádió szerkesztője Bukovinszky Zsolt, a technikai munkatárs Csontos Péter. Az első műsor témája: - Mi lesz a civilek állami támogatásával? Vendégek: Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke Molnár Zoltán Porta Egyesület irodavezetője Mák Kornél, a Kecskeméten működő Polgári Civil Kerekasztal tagja HANGOLJANAK RÁNK!

Részletek
IZGALMAS VITA A VÁROSVEZETÉS ÉS A CIVILEK KAPCSOLATÁRÓL

IZGALMAS VITA A VÁROSVEZETÉS ÉS A CIVILEK KAPCSOLATÁRÓL

2007. október 18. 23:44

Izgalmas, de végig konszolidált vita bontakozott ki a napokban a Cifrapalotában a Városszépítő Egyesület összejövetelén. A fórumon, amelyen részt vett több civil szervezet - köztük a PORTA Egyesület is - Vásárhelyi Dániel, a város főépítésze valamint Nagy Ágnes főkertész volt a vendég. Az előadók a Rákóczi út újjáépítésének terveit részletezték, a nagy ívű elképzelések nem arattak osztatlan sikert.

Részletek