Február 28. szerda, Elemér
KOMMUNIKÁCIÓ ÉS GONDOLKODÁS -      Szécsi Gábor könyvbemutatóra készül

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS GONDOLKODÁS - Szécsi Gábor könyvbemutatóra készül

2007. október 18. 11:07

Hetedik könyve jelent meg a napokban dr. Szécsi Gábornak. A professzor eddig négy önálló monográfiát valamint 3 olyan kötetet készített, amelyeket tudós kollégáival együtt írt. Kecskemét korábbi polgármestere a Magyar Tudományos Akadémia főmunkatársa, ami mellett egyetemi tanárként, önkormányzati képviselőként és néhány hónapja miniszterelnöki főtanácsadóként is tevékenykedik. Új kötetének bemutatója november 15-én 17 órakor lesz Kecskeméten a Katona József Könyvtárban.

Részletek
A Rákóczi út felújításáról faggatóznak a civilek

A Rákóczi út felújításáról faggatóznak a civilek

2007. október 17. 15:08

Vásárhelyi Dániel, Kecskemét városának nemrég kinevezett főépítészét látja vendégül a Kecskeméti Városszépítő Egyesület soron következő összejövetelén, 2007. október 18-án 17 órától a főépítészt egyebek mellett a Rákóczi út felújításáról faggathatják a civilek – így a Porta Egyesület munkatársai is.

Részletek
Kecskeméti vadaskert - zebrák és kétpúpú tevék is várhatók

Kecskeméti vadaskert - zebrák és kétpúpú tevék is várhatók

2007. október 17. 07:54

A vadaskert három tűzrókája tíz napja vette birtokba új helyét: a régi tigrisházból kialakított tágas kifutót. A három hím azóta belakta a területet. - mondotta a Baon munjkatársának dr. Mező Tibor a Kecskeméti Vadaskert igazgatója.A költözés miatt az állatok személyisége mára jobban kirajzolódik. - mondotta a jeles szakember.

Részletek
DÍSZKARD GARACZI JÁNOSNAK A FŐKAPITÁNYTÓL

DÍSZKARD GARACZI JÁNOSNAK A FŐKAPITÁNYTÓL

2007. október 16. 19:12

Ma délután ünnepélyes keretek között köszöntötte GARACZI JÁNOST, a Tanyacsárda világhírű főszakácsát, ügyvezető igazgatóját dr. Király Ferenc, rendőrtábornok a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság első embere, 60. születésnapja alkalmából.

Részletek
Letölthető az Alföldi Napló

Letölthető az Alföldi Napló

2007. október 16. 17:20

Már a Porta Egyesület honlapján is olvasható az Alföldi Napló. Ha lemaradt, vagy újra szeretné lapozgatni az eddig megjelent számokat, mostantól megteheti. A honlap bal oszlopában, a Heti képgaléria címke alatt, az �Alföldi Napló PDF letöltése� címre kattintva kiválaszthatja a civil lap 4 kiadásának valamelyikét. Jó olvasást! www.portaegyesulet.hu

Részletek
Megújul a Móricz-emlékhely

Megújul a Móricz-emlékhely

2007. október 16. 14:39

Civilek kezdeményezésére megújul a hetényegyházi Móricz-emlékhely. A graffitik eltávolítása már megtörtént, hamarosan pedig sor kerül a padfelületek pótlására is – tudtuk meg Molnár Zoltántól, a Porta Egyesület irodavezetőjétől.

Részletek
ZOMBOR TERVEZ ÉS TÁRSAK IS JELENTKEZTEK

ZOMBOR TERVEZ ÉS TÁRSAK IS JELENTKEZTEK

2007. október 16. 08:48

Nem titkos ami az önkormányzat Fejlesztési Tanácsában hangzik el: inkább úgy mondanánk korlátozottan nyilvános. Dr. Zombor Gábor nem a minden nap/minden órában nyilatkozó ember, ennek ellenére ha kérdezik szívesen szól az elképzeléseiről.

Részletek
SUGÁR GYÖRGY EMLÉKVERSENY BADACSONYBAN

SUGÁR GYÖRGY EMLÉKVERSENY BADACSONYBAN

2007. október 15. 00:09

SZEREMLEY - NAPSUGÁR EGYESÜLET - PORTA: Mintegy negyven kecskeméti sportbarát - többségében eredményes sakkozó, a Napsugár Szabadidő és Sportegyesület tagjai, és persze a Porta delegáltjai - látogatott el szombaton Magyarország egyik legszebb tájára, a Badacsony-vidékre. Konkréten: Szeremley Huba, badacsonyi borkirály udvarába,....

Részletek
A Sobri-legenda folytatódik

A Sobri-legenda folytatódik

2007. október 14. 22:26

Farkas Józsefnek keresztelték, de mindenki Sobrinak szólította. Köpcös, pirospozsgásos, barátságos embernek ismertem meg, aki könnyen kapható minden huncutságra. Vagyis a hajdani betyár nevét, nem véletlenül ragasztották rá. A nyolcvanas évek derekán, a Nagybaracskai Halászcsárdában barátkoztunk össze, amit a legendás Sobri-féle halászlé tett híressé, messze vidékeken is.

Részletek